Hlavatý povedie dvojnásobného víťaza Ligy majstrov

Kategórie

Skvelá správa prišla z Nórska. Slovenský tréner Tomáš Hlavatý povedie od leta dvojnásobného víťaza Ligy majstrov. Tridsaťšesťročný Šaľan sa podľa informácií nórskych médií stane od nadchádzajúcej sezóny hlavným koučom tímu hádzanárok Vipers Kristiansand, v ktorom aktuálne pôsobí vo funkcii asistenta Oleho Gustava Gjekstada.

“Hlavným trénerom bude Tomáš Hlavatý, ale nie nevyhnutne sám. Ideálne by bolo, keby sme mali dvoch hlavných trénerov a jedného asistenta,” potvrdil pre web vg.no športový šéf Vipers Morten Jörgensen. Hlavatý sa už dávnejšie vyjadril, že ponuka od Kristiansandu je veľké lákadlo: “Ak by ju dostalo tridsať špičkových kormidelníkov, ktorýkoľvek by neváhal ujať sa taktovky v tomto poprednom európskom klube. To by som chcel aj ja.” Slovák prišiel do Kristiansandu počas uplynulého leta, aby naberal poznatky popri Gjekstadovi. Ten však zamieri po sezóne do Odense. V klube boli v kontakte s mnohými veľkými trénerskými menami, ale napokon dospeli k záveru, že nastal čas dať priestor novej generácii trénerov. Skúsenosti zahraničného trénera by chceli skĺbiť s domácim odborníkom.

Hlavatý má skúsenosti zo Slovenska (Slovan Duslo Šaľa, Iuventa Michalovce, Partizánske), Česka (Slavia Praha, reprezentácia junioriek), Maďarska (Mosonmagyaróvár, Győr) a Ruska (Rostov, reprezentácia), pričom bol v pozícii asistenta aj pri zisku striebra ruských hádzanárok na OH v Tokiu. V Kristiansande pôsobí aj jeho priateľka – česká reprezentačná krídelníčka Jana Knedlíková.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Prvé prehry Mostu a Dunajskej Stredy

Vo víkendovom siedmom kole MOL ligy prišli prehry tímov, ktoré boli doteraz stopercentné. Líder súťaže Dunajská Streda prehral v Prahe v súboji dvoch

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.