Iuventa opäť v medailovom lesku

Kategórie

Tri zápasy pred koncom nadnárodnej MOL ligy už vedia hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce, že aj po desiatykrát v rade sa dočkajú interligovej medaile. Michalovčanky začali túto sériu troma striebornými medailami, ku ktorým pridali následne štyri zlaté, jeden bronz a opäť zlato. Po minulej sezóne, ktorú ukončila pandémia koronavírusu predčasne, sa z cenného kovu budú tešiť aj tentoraz. Či bude zlatej, striebornej, alebo bronzovej farby napovedia až ostatné tri ligové súboje, ktoré ich ešte čakajú.

Zverenkám trénera Jana Beňadika aktuálne patrí tretie miesto. Na prvý Most strácajú dva body, na druhú Dunajskú Stredu, ktorá už ale nebude hrať ani jeden zápas, jeden. Do tejto pozície sa dostali dvoma víkendovými výhrami. V sobotu zdolali Plzeň 36:22, v nedeľu zase pražskú Slaviu 34:24. „Osobne som rád, že sme tento zápas zvládli a že sme potvrdili naše víťazstvo spred dvoch týždňov v Prahe. Spokojný som aj s celým víkendom. Úloha bola získať štyri body, ktoré sme aj získali. Teší ma, že v oboch zápasoch sme boli lepším družstvom a že sme svoj náskok počas celého duelu zveľaďovali,“ poznamenal tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorý videl v dvojzápase na domácej pôde pozitíva i negatíva. „Myslím si, že z tohto všetkého môžeme vytiahnúť veľa dobrých vecí. Nespokojný som s tým, že v druhom zápase sme inkasovali 24 gólov, čo je dosť. Ako som ale povedal, veľa vecí bolo pozitívnych, takže sme spokojní.“

Popovcová mimo do konca sezóny

Tréner rekordéra v zbieraní slovenských ženských titulov sa musel v náročnom dvojzápase vysporiadať aj s absenciou zranených hráčok. Na zápas v Moste doplatili zranenia Ivana Godečová s Martinou Popovcovou, no a fit nebola ani ukrajinská bombardérka Iryna Kompaniecová. Najhoršie je na tom Martina Popovcová. Pre slovenské reprezentačné krídlo sa po piatkovej operácii ramena sezóna skončila predčasne. „Je to tak. Po operácii ju čaká viactýždňová rehabilitácia. Momentálne s ňou riešime všetky pooperačné vyšetrenia a proces rehabilitácie,“ podotýka tréner michalovskej Iuventy.

Bude sa o víťazovi rozhodovať v posledný ligový duel?

Na Michalovčanky pred náročným záverom sezóny teraz čaká reprezentačná prestávka. Slovenské reprezentantky, aj s dvojicou z Iuventy Michalovce (Dulinová – Rebičová) odohrajú dvojzápas druhej fázy kvalifikácie o postup na MS 2021 proti favorizovanému Srbsku. „Máme za sebou dva týždne, počas ktorých sme odohrali štyri zápasy, takže si potrebujeme trošku oddýchnuť. Družstvo dostane trojdňovú prestávku. Od štvrtka sa už budeme pripravovať nonstop až do dvojzápasu v Zlíne a v Písku, ktorý nás čaká o dva týždne,“ reaguje Beňadik, ktorého zverenky už majú istú medailu v MOL lige. „Momentálne som na to nepozeral, takže neviem (smiech…). Keď to tak bude, budeme radi a budeme si ju vážiť. Čakajú nás ale ešte tri zápasy, ktoré chceme zvládnuť k spokojnosti,“ pokračuje tréner MŠK.

Okrem dvojzápasu v Zlíne a v Písku na Michalovčanky čaká ešte jeden zápas. V sobotu prvého mája privítajú na svojej pôde lídra súťaže DHK Baník Most, čo bude posledný zápas tejto sezóny v MOL lige. A v prípade, že ostane rozdiel medzi týmito súpermi v tabuľke rovnaký ako teraz, pôjde o priamy súboj o prvé miesto. „Je to na nás a na Moste, aby to tak bolo. Bolo by to určite pekné vyvrcholenie sezóny, keby sa tak stalo. Oboch nás ale ešte čakajú tri zápasy. Keď ich zvládneme, môžeme si to rozdať o prvé miesto. Je to ale ešte strašne ďaleko,“ dodáva na záver Jan Beňadik.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Galéria

Obrazom: Začiatok prípravy

Vo štvrtok štrnásteho júla malo naše ženské družstvo prvý tréning v Chemkostav aréne ktorá v minulých dňoch prešla viacerými úpravami. Naše družstvo

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.