Slovenky už kompletné, maximálna koncentrácia na Srbky

Kategórie

Hádzanárky Slovenska sa v nedeľu popoludní zišli v Bratislave, kde začali záverečnú fázu prípravy na II. fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2021 v Španielsku, v ktorej budú čeliť v dvojzápase play-off súperkám zo Srbska (17. 4. v Šali a 21. 4. v Belehrade, oba duely o 18.00 h).

V nominácii na rozhodujúcu časť bojov o šampionát je 18 hráčok. V kádri SR prišlo ešte pred zrazom k dvom zmenám, keď namiesto zranenej krídelníčky Martiny Popovcovej dostala pozvánku Monika Pénzes a brankárku Alexandru Krebsovú (administratívne dôvody) nahradila Soňa Furgaláková. „Schádzali sme do pol druhej v noci. Hráčky Iuventy Michalovce mali v nedeľu večer ešte ligové povinnosti v dohrávke so Slaviou Praha, po ktorej nasadli do auta a vydali sa na dlhú cestu na druhý koniec republiky. V pondelok ráno sme boli na raňajkách už v kompletnom zložení,“ informoval hlavný kouč žien SR Pavol Streicher, ktorého zverenky majú za sebou úvodný tréning: „V nedeľu sme boli ešte v neúplnom zložení, takže tá pravá a poriadna príprava sa začne od pondelka, keď už budeme všetko upriamovať a koncentrovať sa na Srbsko. Hneď na úvod máme taktickú prípravu spojenú s videoanalýzou.“

V náplni najbližších dní sú tréningy, videoanalýzy či mentálna príprava. „Postupujeme podľa overeného modelu ako pred kvalifikačným turnajom I. fázy v Luxemburgu, na ktorý chceme nadviazať. Naším cieľom je dostať herné prvky na vyššiu kvalitatívnu úroveň,“ poznamenal Streicher. Srbky majú nového trénera Uroša Bregara. Slovinský kormidelník zúžil širší káder na 22 hráčok. „Vieme, kto je vo výbere. Až na skúsenú pivotku Sladjanu Popovú-Lazičovú sú v kompletnom zložení,“ skonštatoval kouč Sloveniek a dodal: „Nezaťažujeme sa dianím v srbskom tíme a sústredíme sa predovšetkým na seba. Pre nás je dôležité zanalyzovať si hru Srbska. Porovnáme poznatky z nášho predchádzajúceho vzajomného zápasu a počas piatich tréningových dní sa budeme snažiť pripraviť na všetky možné varianty.“

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie v Bratislave a dvojzápas play-off II. fázy kvalifikácie MS 2021 (11. – 22. 4. 2021):
Brankárky: Adriana Medveďová (UHC Eggenburg/Rak.), Viktória Oguntoye (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Valéria Dulinová (Iuventa Michalovce), Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda)

Krídelníčky: Annamária Patrnčiaková (TJ Sokol Lázně Kynžvart/DHC Plzeň/ČR), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa), Réka Bízik, Monika Pénzes (obe HC DAC Dunajská Streda)

Spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Erika Rajnohová (CB Mecalia Atlético Guardés/Šp.), Simona Szarková, Barbora Lancz, Anette Emma Hudáková (všetky Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Marianna Rebičová (Iuventa Michalovce), Natália Némethová (HK Slovan Duslo Šaľa), Boglárka Bízik (HC DAC Dunajská Streda)

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Dunajskú Stredu sme zmietli 31:17

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v šlágri štvrtého kola MOL ligy a v repríze finále národného play-off nad HC DAC Dunajská Streda hladko

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.