Stopka Perederijovej Métam a Hlavatého Rostovu

Kategórie

Obhajca prvenstva a víťaz posledných troch ročníkov, maďarský Audi Eto Gyor, ruský CSKA Moskva, nórsky Vipers Kristiansand a francúzsky Brest Bretagne Handball sú štyria účastníci záverečného turnaja Final – four Ligy majstrov žien, ktorý sa uskutoční v sobotu 29. a v nedeľu 30. mája.

Rozhodli o tom víkendové odvetné štvrťfinálovú súboje. Medzi kvarteto najlepších sa nepodarilo prebojovať nášmu bývalému trénerovi Tomášovi Hlavatému. Jeho Rostov na Done, kde pôsobí ako asistent, totiž v dvojzápase hranom na svojej pôde nestačil na nórsky Vipers Kristiansand. Líder ruskej ligy mu podľahol najskôr 27:34, v odvetnom stretnutí remizoval 23:23. Nedarilo sa ani našej bývalej pivotka Oľge Perederijovej. Tá so svojimi Métamy nestačila v čisto francúzskom súboji na Brest. O postupujúcom sa prakticky rozhodlo už minulý víkend, keď Brest doma vyhral 34:24. V odvete, v ktorej sa Perederijovej raz podarilo skórovať, sa zrodila remíza 26:26.

Maďarský Gyor sa do semifinále prebojoval cez Budučnosť Podgorica. Obhajca prvenstva si postup prakticky zabezpečil už minulý týždeň výhrou 30:19 u súpera, doma cez víkend zvíťazil 24:21. Najvyrovnanejšia séria sa odohrala medzi ruským CSKA Moskva a rumunským CSM Bukurešť. Ten doma vyhral 32:27, v odvete ale prehral 19:24 a rozdiel strelených gólov na pôde súpera rozhodol o postupe ruského tímu.

Výsledky štvrťfinálových duelov Ligy majstrov žien
Budučnosť Podgorica – Audi Eto Gyor 19:30 a 21:24
Rostov na Done – Vipers Kristiansand 27:34 a 23:23
Brest Bretagne Hnadball – Metz Handball 34:24 a 26:26
CSM Bukurešť – CSKA Moskva 32:27 a 19:24

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.