Cez víkend o majstra na Slovensku a v Čechách

Kategórie

Počas víkendu sa v národných play-off Sloveniek a Češiek začnú finálové série. Aj tentoraz sa na Slovensku hrá na dve víťazstvá, v Čechách zase tak ako v pohárovej Európe, čiže na odvetu.

V slovenskom finále po prvýkrát v histórii na seba narazia MŠK Iuventa Michalovce a MŠK DAC Dunajská Streda. Michalovčanky zabojujú už o svoj trinásty slovenský titul. Sťažiť sa im to budú snažiť vo svojej finálovej premiére (Michalovčanky hrajú šestnáste finále, z toho dvanáste v rade) hráčky tretieho tímu MOL ligy Dunajskej Stredy. Keďže Michalovčanky skončili v základnej časti MOL ligy ešte o priečku vyššie, začínajú sériu hranú na dve víťazstvá doma. Prvý zápas sa odohrá v nedeľu od 17.30 hod. na ich pôde, druhý je na programe v stredu 26. mája v Dunajskej Strede, prípadný tretí sa odohrá v sobotu 29. mája opäť v Michalovciach. Sezóna nekončí ani pre porazených semifinalistov Šaľu a Prešov, ktorí si to rozdajú v sérii o tretie miest. Tú začína v sobotu na domácej pôde Šaľa.

O majstra sa počas víkendu bude bojovať aj v Čechách. Vyzývateľov sedemnásobného majstra DHK Baník Most bude Slavia Praha vedená našim bývalým trénerom Františkom Urbanom. Séria sa hrá opäť pohárovým spôsobom. Prvý duel hrá v sobotu doma Slavia, odveta sa odohrá budúci víkend v Moste. V Čechách sa cez víkend bude hrať aj o tretie miesto. V sérii vyzve Poruba Olomouc a pripravené sú aj zápasy piateho kola play-out.

Program zápasov
Slovensko
Finále
1. zápas
Nedeľa 23. máj
MŠK Iuventa Michalovce – MŠK DAC Dunajská Streda (17.30 hod.)

Zápas o 3. miesto
Sobota 22. máj
HK Slovan Duslo Šaľa – ŠŠK Prešov (18.00 hod.)

Česká republika
Finále (hrá sa na odvety)
Sobota 22. máj
DHC Slavia Praha – DHK Baník Most (16.30 hod.)

Zápas o 3. miesto
DHC Sokol Poruba – DHK Zora Olomouc (18.00 hod.)

Play-out
Výsledky 4. kola
utorok: HK Hodonín – Handball PSG Zlín 16:20 (6:6)
streda: DHC Plzeň – TJ Sokol Písek 26:31 (13:13)

Program 5. kola
Sobota 22. máj
TJ Sokol Písek – Handball PSG Zlín (15.00 hod.)
Nedeľa 23. máj
DHC Plzeň – HK Hodonín (15.00 hod.)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.