Dunajskú Stredu sme zdolali 27:22 a vo finálovej sérii vedieme 1:0

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v prvom finálovom zápase národného play-off nad HC DAC Dunajská Streda 27:22 a v sérii hranej na dve víťazstvá vedú 1:0. Druhý duel sa odohrá v stredu od 18.00 hod. na Žitnom ostrove.

Úvod duelu mali Michalovčanky ako ho zlého sna. V piatej minúte prehrávali 0:4 a tréner Beňadik reagoval oddychovým časom. Ten jeho zverenky nabudil. Veď už o päť minút znižovala bombardérka Kompaniecová na 5:6. Následne ešte DAC zvýšil na 7:5, Godečová však v 15. minúte zrovnala na 7:7 a oddychovým časom reagovala aj lavička hostí. Po ňom Kompaniecová poslala Iuventu po prvýkrát v stretnutí do vedenia. DAC ešte stihol vyrovnať, Michalovčanky však kontrovali ďalšími štyrmi gólmi v rade a po presnej strele Trúnkovej viedli v 25. minúte 12:8. Dunajská Streda ale nezložila zbrane. Kontrovala troma presnými zásahmi v rade a krátko pred koncom polčasu bolo iba 11:12. Posledné slovo v prvom dejstve patrilo Godečovej, ktorá upravila polčasové skóre na 13:11.

Oproti prvému dejstvu mali lepší vstup do toho druhého tentoraz domáce. Vďaka výborným zákrokom Jablonskej viedli rýchlo 15:11 a štvorgólovým vedením vyhrávali po dvoch presných strelách pivotky Godečovej aj v 40. minúte (17:13). O deväť minút neskôr bolo po góle Radovičovej dokonca už 21:15. DAC ale opäť nezložil zbrane. Štyrmi gólmi v rade sa jeho hráčky vrátili do zápasu, keď v 54. minúte bol rozdiel iba jednogólový. Opäť sa ale prebudila bombardérka Kompaniecová, ktorá dvoma gólmi v rade definitívne zlomila duel na michalovskú stranu. Iuventa nakoniec vyhrala 27:22 a v sérii sa tak ujala vedenia 1:0.

MŠK Iuventa Michalovce – HC DAC Dunajská Streda 27:22 (13:11)
Pok. hody: 3/1 – 1/1. Vylúčené: 5 – 5. Rozhodovali: Baďura a Ondogrecula. Divákov: 200.
MŠK IUVENTA: Kordowiecká, Jablonská – Klučková, Štefaniková 2, Dmytrenková, Rebičová, Trifunovičová, Kohučová, Trúnková 2, A. Holejová 2, Godečová 6, Bajčiová 3/1, Radovičová 4, Premovičová 1, Kompaniecová 7, Dulinová.
HC DAC: Olláhová, Oguntoye – Pénzešová 1, Lelkešová, B. Bíziková 1, Juhošová 3, Straková, Mészaroš 2, Jagodič, Pastorková 4, Demeterová 1, Bugárová 5, R. Bizíková 3, Elo 2/1,

 

Viac na preskúmanie

Aktuality

Francúzsko a Čierna Hora do semifinále

Na majstrovstvách Európy hádzanárok sme spoznali ďalších dvoch semifinalistov. Po obhajkyniach titulu Nórkach sa medzi štyroch najlepších po utorkových zápasoch

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.