Okrem Iuventy chce do Európskeho pohára aj Dunajská Streda

Kategórie

Až šesť účastníkov MOL ligy si chce v sezóne 2021/22 zahrať v pohárovej Európe. Aktuálny víťaz MOL ligy a český majster DHK Baník Most sa hlási do kvalifikácie Ligy majstrov. Európsky pohár si okrem vicemajstra Slavie Praha chcú zahrať aj v Hodoníne a Písku. Zo slovenskej strany je tradičným účastníkom európskych pohárov Iuventa Michalovce. Do nového ročníka chce však ísť aj vicemajster z Dunajskej Stredy.

 „Sme pyšní, že až šesť tímov z MOL ligy sa uchádza o účasť na európskej pohárovej scéne. Ide o kvarteto z Česka. Úradujúci šampión DHK Baník Most požiadal o zaradenie do Ligy majstrov, vicemajster DHC Slavia Praha sa prihlásil do Európskeho pohára a do tejto v hierarchii tretej najvýznamnejšej súťaže sa chcú zapojiť aj TJ Sokol Písek a HK Hodonín. Týmto dvom klubom však na základe postavenia v konečnom poradí uplynulého ročníka neprináleží právo štartu, a tak potrebujú odobrenie od Európskej hádzanárske federácie. Zo slovenských klubov sa   do Európskeho pohára prihlásili MŠK Iuventa Michalovce a HC DAC Dunajská Streda. Iuventa je síce majster, ale keďže v Lige majstrov by nemohla hrať, nemal by byť problém s tým, že si namiesto Európskej ligy zvolila v hierarchii nižší Európsky pohár,“ poznamenal pre stránku SZH športový sekretár a riaditeľ súťaží Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský.

Zemplínčanky a Dunajskostredčanky však nebudú jedinými slovenskými tímami v pohárovej Európe. „Z mužských tímov prejavili záujem Tatran Prešov a MŠK Považská Bystrica. Tatran sa prihlásil do Európskej ligy, ktorá nahradila od vlaňajška niekdajší Pohár EHF. Hráči MŠK Považská Bystrica budú účinkovať v Európskom pohári, ktorý sa predtým hral pod názvom Vyzývací pohár (Challenge Cup). Šarišania i Považania svoju účasť potvrdili. Do 28. júna je ešte čas, ale nepredpokladám, že by pribudol ešte niekto ďalší,“ dodal Brunovský. Slovensko tak bude mať v sezóne 2021/2022 štvornásobné zastúpenie, čo je o jeden tím viac ako v predchádzajúcich troch ročníkoch. K tradičnému triu Iuventa, Tatran a MŠK premiérovo pribudol DAC. V uplynulej sezóne zastupovala slovenskú hádzanú trojica klubov – Tatran Prešov v Európskej lige, MŠK Považská Bystrica v Európskom pohári (muži) a Iuventa Michalovce v Európskej lige (ženy). Žreb európskych pohárových súťaží s výnimkou Ligy majstrov (tú vyžrebujú už v piatok 2. júla 2021, pozn.) je na programe v utorok 20. júla vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.