Túžba zvládnuť ďalšie anglické týždne lepšie

Kategórie

Najlepšiu odpoveď na stredajšie prvé zakopnutie v nadnárodnej MOL lige v Olomouci (remíza 25:25) dali v sobotu hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Tie po dominantnom výkone zvalcovali svojho najčastejšieho súpera vo finále play-off HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý zdolali 39:23. Michalovčania tak víťazne zakončili prvý anglický týždeň. V nasledujúcich dvoch ich už čakajú aj povinnosti v pohárovej Európe.

Michalovčanky mali v sobotu výborný vstup do prvého a do druhého polčasu. Práve nimi zlikvidovali snahy svojho súpera o dobrý výsledok. Kým v 23. minúte bolo 15:12, o desať minút neskôr už Iuventa viedla rozdielom desiatich gólov (24:14). „V prvom rade chcem poznamenať, že sme nesmierne radi, že sme si celých šesťdesiat minút zahrali hádzanú. Hrali sme proti tímu, ktorý sa snažil hrať a neprišiel to sem odchodiť. Nepoňal to tak, aby to odchodil a aby to skončilo čo najmenším rozdielom. My sme museli byť tým pádom celý zápas v koncentrácii, čo nám veľa vecí ukázalo,“ poznamenal po zápase tréner Iuventy Jan Beňadik. Ten sa musel vysporiadať nielen s prvou bodovou stratou, ktorú jeho tím inkasoval v stredu v Olomouci, kde remizoval 25:25. „Prakticky od utorka riešime zdravotný stav kádra. Ešte v piatok som nevedel, v akej zostave nastúpime. Som nesmierne rád, že sme to poskladali a takisto aj za to, ako sa s tým družstvo vysporiadalo,“ pokračuje Beňadik.

Zemplínčanky tak zvíťazili v deviatom z desiatich ligových duelov a zaslúžene im tak naďalej patrí prvé miesto v tabuľke. Prvý anglický týždeň zvládli za tri body, ďalšie dva ich už čaká aj „európska“ previerka, keď sa v treťom kole Európskeho pohára pobijú o postup do osemfinále s ukrajinským HC Galičanka Ľvov. „Posnažíme sa tie dva anglické týždne zvládnuť lepšie,“ smeje sa Beňadik, ktorého zverenky najskôr v stredu odohrajú predohrávaný zápas jedenásteho kola MOL ligy v Porube. V nedeľu ich čaká od 14.00 hod. na Ukrajine prvý zápas tretieho kola Európskeho pohára, odveta sa bude hrať v Chemkostav aréne v nedeľu 21. novembra od 19.30 hod. aj pred kamerami televíznej stanice Sport 2. V stredu ešte absolvujú domáci predohrávaný duel dvanásteho kola MOL ligy proti nováčikovi súťaže zo Stupavy.

Oveľa menej spokojný bol tréner Šale Peter Pčola. Ten nevedel pochopiť slabý vstup svojho tímu do zápasu. „V prvom rade chcem pogratulovať Iuvente k zaslúženému víťazstvu. Mali sme veľmi slabý vstup do zápasu. Boli sme ako „pokakané“. V druhej polovici prvého polčasu sme sa našťastie vrátili do zápasu. Momentálne ale nemáme na to, aby sme hrali s Michalovcami šesťdesiat minút vyrovnanú partiu. Okrem začiatku prvého polčasu nám nevyšiel ani vstup do toho druhého. Absolútne sme nedodržali to, čo sme si povedali cez prestávku v šatni,“ poznamenal tréner Šale, ktorá sa v priebehu štyroch dní stretla s dvoma ašpirantami na interligový titul. V stredu doma podľahla Mostu 22:31, v sobotu zase vysoko prehrala v Michalovciach. „Rozdiel sa určite ukázal. Nie sme družstvo, ktoré trénuje dvakrát za deň, teda tak, ako trénujú Michalovce a Most,“ dodal Peter Pčola.

Viac na preskúmanie

Ženy

Prvé víťazstvo obhajcu prvenstva

Až do tretieho kola museli čakať hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce na prvé tohtosezónne body. Po dvoch prehrách na úvod MOL

MOL Liga

Obrazom: Zlatá a strieborná radosť

Devätnásty ročník nadnárodnej súťaže hádzanárok MOL ligy, ktorý kľudne môžeme nazvať aj pandemickým, je na svojom konci. Jeho víťazom sa

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.