Iuventa opäť na víťaznej vlne. Zvezie sa na nej aj v nedeľu v Ľvove?

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce v jesennej časti ešte nespoznali svojho premožiteľa. Poslednú šancu na to budú mať hráčky ukrajinského majstra Galičanka Ľvov v treťom kole Európskeho pohára. Prvý duel sa odohrá na Ukrajine už v nedeľu od 14.00 hod., odveta je zase na programe budúcu nedeľu od 19.30 hod. v Chemkostav aréne.

Michalovčanky sa na súboje európskeho pohára naladili dvoma výhrami, keď najskôr v sobotu zvíťazili doma nad Šaľou 39:23 a dva body si pripísali aj v stredajšej predohrávke jedenásteho kola MOL ligy v Ostrave, kde zdolali DHC Sokol Poruba hladko 31:21. „Je veľmi dôležité, že sme to odohrali celých šesťdesiat minút v koncentrácii,“ vrátil sa ešte k strede tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorého zverenky na Morave išli od prvej minúty za cenným víťazstvom. Dvoma výhrami si tak zlepšili náladu po remíze 25:25 v Olomouci. „Celý ten blok sme smerovali práve na dvojzápas s ukrajinským Ľvovom. Niektoré veci nám nevyšli v Olomouci. Som rád za domáce víťazstvo so Šaľou, no ešte radšej za výhru vonku, kde sme potrebovali potvrdiť získané body,“ pokračuje Beňadik.

Po dvojzápase s ukrajinským majstrom tak Zemplínčanky vstupujú s lepšou náladou, ako tomu bolo minulú stredu, kedy nezvládli duel v Olomouci. „Určite nás ťažký zápas čaká aj v nedeľu,“ reaguje na margo ukrajinského majstra Beňadik. „Je to iná hádzaná, na ktorú sme zvyknutí. Máme ich napozerané. Je tam niekoľko silných individualít. Sám som zvedavý, ako zvládneme náročné prostredie, ako zvládneme iný štýl hádzanej. Určite tam ale necestujeme v porazeneckej hádzanej. Naším cieľom je dosiahnuť taký výsledok, aby sme pred odvetou boli v hre o postup do osemfinále. Nechceme teraz rozoberať naše šance v percentách. Ide o to, aby sme zvládli prvý zápas tam. Európsky pohár nie je vždy len o výhrach, je to aj o góloch. Musíme teda hrať sústredene a koncentrovane celých šesťdesiat minút. Keď sa tak stane, máme šancu byť úspešní,“ pokračuje Beňadik.

Pre Iuventu stále ostáva cieľ, hrať v pohárovej Európe aj v jarnej časti. „Čaká nás vrchol jesennej časti, ktorú sme doteraz zvládli dobre. Keď chceme mať pohodu aj ďalej, musíme to zvládnuť. Určite chceme hrať Európu aj na jar. K tomu potrebujeme preskočiť ukrajinského súpera. Vieme, že dosiahnuť postup je v našich silách, musíme to ale ukázať aj na palubovke,“ dodal na záver tréner Zemplínčaniek.

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Kadetky prehrali aj so Švjačiarskom

Kadetské hádzanárske reprezentantky Slovenska odohrali na IX. majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov v severomacedónskom Skopje vyrovnanú partiu so Švajčiarskom,

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.