Sedmička hráčok Iuventy na majstrovstvá sveta do Španielska!

Kategórie

Na 25. majstrovstvách sveta hádzanárok v Španielsku (1. – 19. 12. 2021) sa Slovensko predstaví s 18-členným kádrom, v ktorom nebudú Soňa Furgaláková a Erika Rajnohová. V kádri naopak ostala sedmička hráčok MŠK Iuventa pivotky Nikoleta Trúnková s Valériou Dulinovou, krídla Martina Popovcová s Bibianou Štefanikovou a spojky Vladimíra Bajčiová, Marianna Rebičová a Adriana Holejová, ktoré sa tak predstavia v Španielsku.

Tréner hádzanárok Slovenska Pavol Streicher stál pred náročnou úlohou. Z 20-člennej nominácie na tohtotýždňové sústredenie v Púchove musel v stredu pred cestou do Bratislavy vyradiť dve hráčky, ktoré nebudú súčasťou výpravy pri štvrtkovom odchode do Madridu, kde jeho zverenky absolvujú v rámci prípravy ešte medzinárodný turnaj (25. – 28. 11.). Čierny Peter napokon zostal v rukách brankárky HK Slovan Duslo Šaľa Sone Furgalákovej a strednej spojky HC DAC Dunajská Streda Eriky Rajnohovej. „Je to vždy ťažká situácia, keď pred vrcholným podujatím musíte niekomu oznámiť, že sa na ňom nezúčastní. Je to pre trénera nevďačná úloha. Naše rozhodnutie prišlo po dôkladnej úvahe. Veríme, že bolo správne. V oboch prípadoch to bolo náročné rozhodovanie,“ povedal pre slovakhandball.sk kouč žien SR Pavol Streicher a vysvetlil aj dôvody svojej voľby: „U brankárok sme stavili na skúsenosť. Aďa Medveďová, Viki Oguntoyová i Saša Ivanicja majú zodpovedajúci dostatok medzinárodných skúseností, kým Soňa je mladá talentovaná brankárka. Vidieť u nej veľký výkonnostný pokrok za posledný rok a jej čas ešte príde. Zostáva v širšom kádri družstva. U Eriky bol dôvod výpadok pre zranenie. Predsa len pri strednej spojke sú nároky väčšie ako pri krídlach či krajných spojkách. Pokiaľ ide o stratégiu hry, na predchádzajúcej akcii, kde sme hrali proti Španielsku a Maďarsku, sme sa na strednej spojke opierali o Boglárku Bízik a Vladimíru Bajčiovú. V tom budeme pokračovať aj na MS. Erika je tiež veľmi talentovaná hádzanárka. Keď bude v normálnom tréningovom procese a hernom rytme, tak patrí do reprezentácie a určite dostane šancu. Obe zostávajú na rezervnej listine, z ktorej môžeme v prípade potreby hráčku donominovať.“

Slovenky na turnaji v Madride postupne preveria úradujúce vicemajsterky sveta Španielky, Nemky a Poľky.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na majstrovstvá sveta v Španielsku:
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda)
pivotka: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bízik, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.