Slovenky chcú v Madride obstáť čo najlepšie, Streicher chce rozložiť sily

Kategórie

Hádzanárky Slovenska odcestovali vo štvrtok do Španielska, kde sa od začiatku decembra predstavia na XXV. majstrovstvách sveta žien v Španielsku (1. – 19. 12. 2021). Ešte pred šampionátom ich čaká previerka na medzinárodnom turnaji v Madride s kvalitnou účasťou, keďže si zmerajú sily s trojicou účastníkov MS 2021.

„Možnosť štartu na turnaji nám prišla vhod. Je dobré, že pred šampionátom absolvujeme takúto previerku aj vďaka dobrým vzťahom so Španielskou hádzanárskou federáciou, ktoré nám už viackrát pomohla. Hoci tam budú hrať aj Nemky, naše súperky v základnej skupine MS, pre nás by nebolo vhodné odmietnuť takúto ponuku. V Madride nedávame do popredia konkrétne výsledky. Samozrejme, chcem obstáť čo najlepšie, ale prioritou je, aby všetky dievčatá dostali možnosť takpovediac sa vyhrať,“ uviedol pred odchodom kormidelník SR Pavol Streicher, ktorého zverenky nastúpia v piatok 26. novembra od 21.15 h proti španielskym úradujúcim vicemajsterkám sveta, v sobotu 27. 11. o 16.00 h budú čeliť Nemkám a v nedeľu 28. 11. si od 11.00 h zahrajú proti Poľkám (vždy v priamom prenose na Sport TV). „Všetky tri zápasy sú pre nás dôležité. Chceme využiť všetky hráčky kádra. V závislosti od momentálneho stavu dostanú šancu, aby sa dostatočne vyhrali a vyskúšali si rôzne herné varianty, ktoré neskôr použijeme v dueloch na majstrovstvách sveta,“ dodal Streicher.

Slovenky sa od pondelka do stredy pripravovali v Púchove, odkiaľ sa presunuli do Bratislavy pred štvrtkovým odletom do Madridu. „Do Španielska odchádzame s dobrými pocitmi. Myslím si, že sme dobre pripravené. Budeme sa snažiť ukázať čo najlepšie výkony,“ vyhlásila pivotka Nikoleta Trúnková, ktorú doplnila brankárka Adriana Medveďová: „Do turnaja ideme s tým, aby sme sa čo najlepšie pripravili na MS. Dôležité bude rozumne rozložiť záťaž, lebo nás čaká niečo, čo ani jedna z nás ešte nezažila. Dúfam, že všetko bude v poriadku a nikto sa nezraní, aby sme v rovnakom zložení potom cestovali aj do dejiska šampionátu.“

Slovenské reprezentantky sa v pondelok 29. 11. presunú do Llírie, ktorá bude dejiskom stretnutí základnej E-skupiny na majstrovstvách sveta, v ktorej ich čakajú súboje s tímami Maďarska, Nemecka a Česka.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na medzinárodný turnaj v Madride (26. – 28. 11. 2021):

brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda)
pivotky: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bízik, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)

Program medzinárodného turnaja hádzanárok v Madride:
piatok 26. 11.: 19.00 h Poľsko – Nemecko, 21.15 h Španielsko – Slovensko
sobota 27. 11.: 16.00 h Nemecko – Slovensko, 18.00 h Španielsko – Poľsko
nedeľa 28. 11.: 11.00 h Slovensko – Poľsko, 13.00 h Španielsko – Nemecko

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.