Slovenky chcú prekvapiť a výkonmi nadviazať na októbrové kvalifikačné zápasy

Kategórie

Slovensko sa na svetovom šampionáte v hádzanej žien predstaví po 26 rokoch, takže pre súčasnú generáciu reprezentantiek je účasť na tomto vrcholnom podujatí veľká vec.

Pre spojku Natáliu Némethovú o to viac, že sa v jesennej časti sezóny dlhšie pauzovala pre zranenie a nad jej účasťou na MS v Španielsku visel otáznik. Neskutočný pocit, že som to stihla. Stále som verila a robila som všetko pre to, aby sa to podarilo. Som šťastná, že to vyšlo a nemôžem tomu uveriť. Stane sa tak až vtedy, keď tam budeme,“ povedala hráčka HC DAC Dunajská Streda ešte pred odchodom do Španielska. Slovenky budú na MS účinkovať v základnej E-skupine s Maďarkami, Nemkami a Češkami. Ja sa teším a najviac som zvedavá na náš duel s Nemeckom. To bude prvý súboj, na ktorý sa zameriavam a premýšľam nad ním, ako to bude vyzerať. Myslím si, že môžeme prekvapiť. Sme dobrý kolektív bez nejakých veľkých individualít, ale budeme ťahať ako jeden tím,“ skonštatovala 21-ročná Némethová.

Prípravný turnaj neďaleko Madridu slovenským hádzanárkam síce nevyšiel, ale chcú nadviazať na vydarené vystúpenia z októbrovej kvalifikácie ME 2022 proti Španielsku a Maďarsku. Vtedy sme ukázali, že máme kvalitu. Na šampionát ideme v pozícii, že môžeme len prekvapiť. Dlhé roky sme na takomto podujatí neboli, súperi nás až tak nepoznajú. Podľa mňa sa dá s každým hrať. Rešpekt tam je, ale nie prehnaný a aj ten po prvých minútach zápasu opadne. Myslím si, že máme natoľko kvalitné hráčky, aby sme predviedli dobré výkony, ukázali, čo je v nás a dokázali nejaký zápas aj vyhrať,“ tvrdí 23-ročná pivotka Nikoleta Trúnková, ktorá si pochvaľuje partiu v národnom tíme a atmosféru v ňom. Opora MŠK Iuventa Michalovce je jednou z tých, ktoré už v mladom veku budú môcť predviesť svoje hráčske umenie na vrcholnej medzinárodnej scéne. Pre mňa je veľká pocta reprezentovať SR. Beriem to tak, že si môžeme otvoriť bránu do sveta. Každá z nás sa môže ukázať a dostať sa do kvalitných líg a tímov v zahraničí.“

Správa o voľnej karte pre hádzanárky Slovenska na MS 2021 priniesla radosť do celého družstva. Pre mňa to bolo milé prekvapenie, niečo, na čo čakám celú kariéru. Teším sa, že môžem byť tohto súčasťou,“ poznamenala skúsená brankárka Adriana Medveďová, ktorá chce sa chce so spoluhráčkami prezentovať herným prejavom ako na októbrovej reprezentačnej akcii. S Maďarkami sa hrali nedávno a vieme, čo nás čaká. Najviac som zvedavá na našu konfrontáciu s Nemkami, ktoré odohrali v príprave tesný duel s Ruskami. Zápasy s Češkami sú vždy špecifické, ale sama som zvedavá, ako to s nimi dopadne. Ak však budeme hrať ako v kvalifikácii, tak ešte bude z nás znechutené nejedno družstvo,“ vyhlásila 29-ročná hráčka rakúskeho MGA Fivers.

Zdroj: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

“Kompaša” hlási návrat

Káder michalovskej Iuventy rozšíri pred začiatkom letnej prípravy ďalšia zaujímavá posila. Vlastne ide o staronovú posilu, keďže po materskej dovolenke sa

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.