Slovenky chcú naplniť svoje túžby, chcú Prezidentský pohár

Kategórie

Hádzanárky Slovenska si po dvoch zápasoch v bojoch o 25. – 32. miesto na 25. majstrovstvách sveta žien v Španielsku zaistili prvenstvo v II. skupine a postup do finále Prezidentského pohára. Zverenky trénera Pavla Streichera po Tunisankách (31:27) pokorili aj Paraguajčanky (33:27).

„Musím priznať, že mali sme dnes iný plán. Boli sme pripravení od začiatku vyvinúť tlak a odpútať sa od súpera. Chceli sme tento zápas využiť a dať príležitosť všetkým hráčkam, teda najmä tým, ktoré hrali menej alebo vôbec. Tento zámer nám však nevyšiel. Neboli sme dôslední v obrane a v útoku sme rýchlo strácali lopty alebo zakončovali z nepripravených pozícií. Celý prvý polčas sme viac-menej bojovali sami so sebou a hľadali optimálnu zostavu, ktorá by fungovala. Počas polčasovej prestávky adresovala kapitánka Réka Bíziková spoluhráčkam dôležité mobilizujúce slová, čo zabralo. Na druhý polčas nastúpil iný tím. V obrane sme už neprehrávali osobné súboje, a tak sme mohli prechádzať aj rýchlych protiútokov,“ zhodnotil piatkové vystúpenie svojich zvereniek kouč SR.

Po africkom a juhoamerickom protivníkovi ich mal v nedeľu čakať ešte ázijský. Stretnutie s Čínou, ktoré bolo na programe v nedeľu 12. decembra od 15.00 h, sa neuskutoční. Súper Sloveniek odstúpil z turnaja pre pozitívny prípad na koronavírus v tíme a svoje zostávajúce duely prehral kontumačne 0:10. Slovenské hráčky majú nečakane voľný víkend. „Radšej by sme asi hrali. Bol by to zápas, ktorý by sme určite zvládli a mohli by sme v ňom zrealizovať ciele z dneška. Užší káder je totiž už unavený. V sobotu majú hráčky individuálny program, stretneme sa len pri spoločnom obede a večeri. V nedeľu sa plánujeme ísť pozrieť do veľkého akvária a potom sa už budeme koncentrovať na prípravu na záverečné vystúpenie,“ priblížil program Streicher.

Jeho zverenky zakončia svoje účinkovanie na MS 2021 v stredu 15. decembra, keď sa budú musieť prezentovať podstatne lepším výkonom, ak chcú v dueli o trofej uspieť. „Uvedomujeme si, že do finálového duelu nás čaká veľa roboty, lebo hádzanú, ktorú predvádzame, musíme zlepšiť v každej časti. Predpokladám, že nás bude čakať Angola, ktorá je kvalitatívne omnoho lepšia ako naši dvaja ostatní súperi a hrá aj iným štýlom. Je to fyzicky vyspelé družstvo. Úloha pre nás všetkých je dobre sa pripraviť, aby sme naplnili túžbu, ktorú máme, teda vrátiť sa s Prezidentským pohárom,“ dodal tréner slovenských hádzanárok, ktoré sú všetky zdravotne v poriadku.

Autor: slovakhandball.sk
FOTO: IHF

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.