Reprezentácia bez Štefanikovej

Kategórie

Hádzanárske reprezentantky Slovenska sa zišli v pondelok popoludní v Galante a následne úvodným tréningom v Šali začali prípravu na druhú fázu kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023 v Dánsku, Nórsku a Švédsku.

Slovenky sa nestretli v kompletnom zložení, hlavný tréner Jorge Dueňas musel riešiť zmeny s tretinou kádra. Predovšetkým zo zdravotných dôvodov sa ospravedlnila až šestica z 18 hráčok. Z pôvodnej nominácie nebudú počas nasledujúceho týždňa k dispozícii brankárka Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), pivotka Kristína Pastorková (HC DAC Dunajská Streda), krídelníčky Bibiana Štefaniková (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa) a spojka Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda). Dodatočne dostali pozvánku pôvodne náhradníčky: brankárka Bella Oláhová (HC DAC Dunajská Streda), pivotka Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), krídelníčky Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa) a spojky Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Diana Mária Vargová (HK Slovan Duslo Šaľa). “Vieme, že v tejto časti sezóny je bežný jav, že hráčky trápia zdravotné problémy. V kluboch majú náročný program, hrajú veľa zápasov v rôznych súťažiach. Ich zranenia však zároveň dávajú šancu ďalším adeptkám na reprezentačný dres. Snažili sme sa to vyriešiť čo najlepšie a pozvali sme šesticu, ktorá sa bude môcť ukázať a presvedčiť,” vyjadril sa k situácii v kádri španielsky kormidelník hádzanárok SR Jorge Dueňas. Slovenky čaká v apríli v dvojzápas play-off s Chorvátkami. Okrem tréningov majú počas sústredenia v pláne aj dva medzištátne súboje, ktoré preveria ich aktuálnu formu. “Máme pred sebou jasné ciele. Chceme tento týždeň využiť na čo najlepšiu prípravu na aprílovú kvalifikáciu proti Chorvátsku. Pomôcť k tomu nám majú prípravné duely so Slovinkami. Teraz máme čas trénovať s celým kádrom, čo chceme naplno využiť,” poznamenal Dueňas.

Z pôvodnej nominácie zostala z krídelníčok vo výbere len Martina Popovcová. “Nálada je super. Verím, že nám to vydrží až do konca reprezentačnej akcie. Súboje so Slovinkami nám určite môžu pomôcť pred kvalifikáciou, lebo ony tiež hrajú balkánskym štýlom ako náš kvalifikačný protivník,” uviedla opora michalovskej Iuventy. Pivotka Nikoleta Trúnková naposledy absentovala v národnom tíme pre zranenie, ale teraz je pripravená byť opäť oporou družstva. “V októbri som si natiahla bočné väzy v kolene, dva mesiace som rehabilitovala a chodila k lekárom. Postupne sa vraciam do zápasového zaťaženia a vyzerá to už dobre. Zišli sme sa v oklieštenej zostave, ale verím, že nás podporia aj ostatné dievčatá, ktoré tentoraz nemohli prísť. So Slovinkami, ktoré majú v kádri aj hviezdy, to bude zaujímavý a dosť tvrdý zápas, ale my s tým nebudeme mať problém. Myslím si, že to bude dobrá príprava na Chorvátky aj vzhľadom na podobné štýly. Aj my si budeme môcť niečo vyskúšať, čo bude od nás tréner vyžadovať. Bude to určite prospešná previerka,” povedala legionárka z maďarskej Kisvárdy. Medzištátne priateľské zápasy proti Slovinkám sa budú hrať v piatok 3. od 18.00 h a v sobotu 4. marca od 16.00 h v šalianskej Mestskej športovej hale.

Aktuálna nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na sústredenie (27. 2. – 4. 3.) a medzištátny dvojzápas proti Slovinsku v Šali (3. a 4. 3. 2023):
brankárky: Alexandra Ivanytsia (MTS Žory/Poľ.), Bella Oláhová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Martina Popovcová (MŠK Iuventa Michalovce), Monika Pénzes (HC DAC Dunajská Streda), Lenka Ratvajská (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Petra Škoricová (HSC Kreuzlingen/Švaj.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Olívia Ščípová, Diana Mária Vargová (obe HK Slovan Duslo Šaľa)

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Vranovská odveta pre Slovenky

Hádzanárky Slovenska zakončili tohtotýždňové sústredenie na východe republiky víťazstvom. V sobotňajšej odvete medzištátneho priateľského dvojzápasu vyhrali vo Vranove nad Topľou

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.