Iuventa obnovila tréningový proces. Cez víkend ju čaká šláger na Žitnom ostrove

Kategórie

Výsledkovo rozbehnuté hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zastavil koncom januára koronavírus. Po troch výhrach na ihriskách súperov sa mali Zemplínčanky konečne predstaviť doma, kde mali v šlágri šlágrov privítať druhý tím tabuľky DHK Baník Most. Zasiahol do toho ale koronavírus, ktorý spôsobil, že viac ako dva týždne herne stáli.

Osemnásť z dvadsaťtri
Po dvoch týždňoch začali v pondelok znova s tréningovým procesom a cez víkend už budú hrať aj ligový duel. Čaká ich ďalší šláger, tentoraz na Žitnom ostrove, kde bude čeliť v tabuľke tretej Dunajskej Strede. „V prvom rade som rád, že sme sa po dlhom čase konečne zišli v kompletnom zložení. Koronavírus nás zasiahol dvakrát. Prvýkrát tak bolo koncom roka 2021 a druhýkrát teraz. Aj s realizačným tímom nás je dokopy dvadsať tri a osemnásť ľudí ho už prekonalo, takže sme zrejme z najhoršieho vonku a môžeme sa sústrediť na jarnú časť,“ poznamenal tréner a zároveň športový riaditeľ klubu Jan Beňadik.

Nadviazať na tri januárové víťazstvá
Michalovčanky odštartovali kalendárny rok 2022 troma víťazstvami u súperov. Najskôr zvíťazili v prvý januárový víkend v Kynžvarte 23:18 a potom aj uspeli v druhý víkend, keď zvíťazili v Hodoníne (31:20) a Stupave (41:15). Po zisku šiestich bodov sa znova vyšvihli na prvé miesto v tabuľke, čo bolo pred šlágrom s Mostom ich cieľom. „Teraz potrebujeme na to nadviazať nielen výsledkovo, ale aj herne. Vieme, že naše výkony v tých troch zápasoch neboli ideálne a vieme, že môžeme hrať lepšie,“ pokračuje Beňadik, na ktorého zverenky teraz cez víkend čaká jeden z kľúčových dueloch na pôde rozbehnutej Dunajskej Stredy. Tá postúpila do štvrťfinále Európskeho pohára, navyše v lige ťahá sériu deviatich víťazstiev v rade. „Máme vysoké ambície a pre nás je každý zápas doslova kľúčový. Taký bude aj v sobotu na Žitnom ostrove. Vieme, že nás čaká ťažký protivník. Na druhej strane, ja osobne sa na túto konfrontáciu teším a verím, že sa tešia aj dievčatá,“ dodáva Beňadik. My len dodajme, že okrem prípravy na zápas Michalovčania intenzívne pracujú aj na vyriešení termínu dohrávok domáceho duelu s Mostom, ako aj súboja v Chorzówe. Nateraz je len známe, že dvojzápas so Stupavou, čiže dohrávaný duel dvanásteho kola MOL ligy, respektíve semifinálový zápas Slovenského pohára, by sa mal odohrať v prvý marcový víkend v Chemkostav aréne.

Zdroj: Noviny Zemplína

 

Viac na preskúmanie

Ženy

Víťazstvo 22:18 nám na postup nestačilo…

Hádzanárky MŠK Iuventa končia v pohárovej Európe. V odvetnom stretnutí tretieho kola Európskeho pohára síce zvíťazili nad ukrajinským majstrom HC Galičanka Ľvov

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.