Iuventu čaká dvojzápas v strede týždňa. Cieľom štyri body a návrat k dobrej defenzíve

Kategórie

Tri zápasy za sedem dní odohrajú v najbližších dňoch hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Tie sériu duelov MOL ligy odštartovali sobotňajším víťazstvom 39:29 nad Zlínom. V stredu ich ešte čaká zápas v Prahe proti Slavii a vo štvrtok predohrávka 21. kola v Plzni.

Michalovčankám aktuálne patrí v tabuľke druhé miesto a po spomenutých dvoch dueloch sa môžu vrátiť na čelnú pozíciu. „Aj preto bude jeden z našich cieľov doniesť domov štyri body,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa Jan Beňadik, ktorý následne svoje slová doplnil. „Schválne hovorím – jeden z cieľov. Budeme mať dva zápasy za dni, čo nám môže pomôcť. Ďalším našim cieľom je totiž stabilizácia výkonov, čo chceme dokázať takisto v dvojzápase v Prahe a Plzni. Potrebujeme sa vrátiť k dobrej defenzívne, ktorú sme produkovali v jesennej časti.“ Michalovský tréner bude mať k dispozícii už aj dvojicu Martina Popovcová – Patrícia Wollingerová, ktoré v sobotu pauzovali a po dlhšej dobe tak bude mať kompletný káder. „Ani jednu hráčku momentálne netrápi zranenie. Až na Alenu Dvorščákovú a Bašu Jakubíkovú pôjdu s nami len hráčky prvého tímu. Chceme to trochu stabilizovať a vrátiť sa k výkonom v jesennej časti. V sobotu sme ich cielene nechali bokom. Mali menšie boľačky , navyše sme chceli dať šancu aj mladým dievčatám z dorastu. Teraz už budú k dispozícii aj ony dve,“ dodáva k dvojzápasu za riekou Morava Jan Beňadik.

Na jeho zverenky čaká po dvojzápase v Prahe a v Plzni krátke voľno, po ňom už príde príprava na domáci duel s Pískom, ktorý sa odohrá v sobotu 26. februára. Nasledujúci víkend by mali odohrať dvojzápas so Stupavou (dohrávka dvanásteho kola a semifinále Slovenského pohára). „Čo sa týka dohrávok s Mostom a v Chorzówe, aktuálne ich termíny ešte nepoznáme. Je možné, že sa záver základnej časti natiahne a v tom prípade by sme jeden z týchto zápasov dali až na tento termín, aby sme boli dobre pripravení na play-off. Pokiaľ sa tak nestane, budeme tieto zápasy musieť „vopchať“ niekde do stredu týždňa,“ reaguje tréner Michalovčaniek a zároveň aj športový riaditeľ.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.