Iuventa Michalovce bude krstiť knihu o svojej histórii

Kategórie

Mestský športový klub Iuventa Michalovce, ktorý reprezentuje v ženskej hádzanárskej MOL lige, bude v sobotu 26.02.2022 pred zápasom spomínanej slovensko-českej súťaže MŠK Iuventa Michalovce – Sokol Písek krstiť knihu nesúcu názov Iuventa – 20 rokov pod krídlami Chemkostavu.

Publikácia mapujúca 31 sezón od vstupu klubu na mapu republikových súťaži vychádza na 264 stranách a jej autorom je bývalý športový riaditeľ klubu (2011 – 2017) Jaroslav Čúrny, ktorý pred vstupom do klubu pôsobil ako športový žurnalista. „Cieľom bolo podrobne zmapovať všetky zápasy a výsledky od súťažného ročníka 1990/1991. Nechýbajú všetky zostavy Michaloviec, tabuľky a samozrejme podrobné štatistiky. Ozdobou sú dobové snímky a taktiež profily 27 osobností z radov hráčok, trénerov a funkcionárov, ktorí pomáhali zakladať a dvíhať klub až na vrchol,” prezradil Jaroslav Čúrny na margo knihy.

Súčasťou vydania je aj darčekové USB, na ktorom sa nachádza takmer hodinový historický dokument pod názvom Majstrovská trinástka. Dielo zaznamenáva zisk všetkých trinástich majstrovských titulov, ktoré klub od roku 2003 získal v rámci Slovenska. „Chceli sme priblížiť naše úspechy nielen na stránkach knihy, ale takisto aj v audiovizuálnej podobe. Kniha zároveň mapuje aj vstup do klubu a prínos hlavného partnera klubu, Chemkostav Michalovce, a.s., ktorý je zároveň vydavateľom publikácie. Za finančnú pomoc sa chceme poďakovať aj Mestu Michalovce,” uviedol prezident MŠK Michalovce Patrik Sabov.

Nápad napísať knihu s týmto obsahom a v tomto rozsahu vznikol na podnet  generálneho riaditeľa, Chemkostav Michalovce, a.s., Tibora Mačugu, ktorý prostredníctvom spomínanej stavebnej spoločnosti už vyše 20 rokov podporuje ženskú hádzanú v Michalovciach. „Pri mnohých inštitúciách sa pamätá hlavne na zakladateľov, my sme chceli predstaviť aj tých, ktorí klub postupne dvíhali hore, strieľali zaň góly, či dokázali preň vyhrať dôležité zápasy. Verím, že kniha uspokojí aj náročnejšieho čitateľa a že si mnohí spätne uvedomia, aké náročné bolo dostať klub na vrchol a čo všetko bolo potrebné preň obetovať,” dodal Tibor Mačuga, ktorý je zároveň členom správnej rady MŠK Iuventa Michalovce.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.