Vzostup formy potvrdiť aj v Šali

Kategórie

O svoje siedme víťazstvo v rade zabojujú v stredu aj pred televíznymi kamerami RTVS Šport hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Tie sa predstavia v predohrávanom šlágri 23. kola MOL ligy v Šali, ktorá bola dlhé roky ich najväčším súperom v rámci Slovenska a dlho sa s nimi bila nielen o slovenské tituly, ale aj o národný pohár, či medaile v MOL lige.

Zverenky trénera Jana Beňadika potvrdili minulý týždeň vzostup formy. Najskôr sa im v stredu podarilo hladko vyhrať 32:18 v dohrávke šestnásteho kola na ihrisku nebezpečného Chorzówa, no a v sobotu nedali šancu na svojej palubovke ani Olomoucu, ktorý po hlavne výbornom prvom polčase zdolali 35:27. „Pozitívne bolo, že sme v defenzíve nadviazali na výkon z Chorzówa,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa. Tomu v sobotu situácia dovolila pretočiť na palubovke všetky hráčky. „Dobrých bolo päťdesiat minút duelu. Spokojný som bol aj so zvýšeným pohybom v útočnej fáze,“ pokračoval Beňadik k výhre nad súperom, ktorý pri domácej remíze 25:25 na jeseň zobral ako doteraz jeden z dvoch tímov Iuvente bod.

Situácia v MOL lige sa kryštalizuje tak, že na Michalovčanky bude zrejme čakať budúcu stredu o 17.30 hod. v dohrávke pätnásteho kola zápas roka. Privítajú v ňom aktuálne druhý tím tabuľky a obhajcu prvenstva DHK Baník Most. Ešte predtým sa však budú musieť vysporiadať s nepríjemnou Šaľou, ktorá ich čaká už v stredu. „Čaká nás finále sezóny. Môže sa to kryštalizovať ako chce, počítať sa to bude až na konci. Nás teraz v prvom rade zaujíma práve zápas v Šali. Keď ho zvládneme, budeme sa pripravovať na Most, ktorý chceme zvládnuť takisto. Keď sa nám to podarí, budú nás zaujímať ďalší súperi, ktorým budeme čeliť,“ zdôrazňuje Beňadik, ktorý sa už následne venoval stredajšej predohrávke 23. Kola MOL ligy. „Dievčatám som zdôraznil, že budem očakávať minimálne taký výkon ako proti Olomoucu. Vieme, že nás ľahký súper nečaká, pretože Šaľa dokáže hlavne doma potrápiť aj najsilnejšie tímy v lige. Potrebujeme hrať konštantne celých šesťdesiat minút a nie ako tomu bolo v sobotu, keď sme dobre hrali päťdesiat minút. Pokiaľ to zvládneme, budeme určite úspešní.“

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.