Šesť hráčok Iuventy si zahrá v Michalovciach proti Španielsku

Kategórie

Hádzanársku reprezentáciu žien čaká v druhej polovici apríla vyvrcholenie druhej fázy kvalifikácie o postup na ME 2022 v Slovinsku, Severnom Macedónsku a Čiernej Hore. V dvoch zostávajúcich stretnutiach si zmerajú sily s favoritmi 5. skupiny – najskôr v stredu 20. apríla od 20.00 h budú hostiť v Michalovciach Španielsko a potom v nedeľu 24. apríla sa od 14.45 h predstavia v Györi proti lídrovi tabuľky Maďarsku. V nominácii hlavného kouča SR Jorgeho Dueňasa sa ocitlo aj šesť hráčok michalovskej Iuventy. Proti Španielsku a Maďarsku si zahrajú pivotka Nikoleta Trúnková, krídla Martina Popovcová a Bibiana Štefaníková, a spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriana Holejová.

Slovenky sú po marcovom dvojzápase s Portugalčankami (21:24 a 21:23) už bez šance postúpiť na kontinentálny šampionát i možnosti odpútať sa z poslednej 4. priečky v 5. skupine. Zraz majú naplánovaný v sobotu večer 16. 4. v michalovskom Hoteli Mousson.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na kvalifikáciu ME 2022 proti Španielsku a Maďarsku (20. a 24. apríla 2022):
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Nikoleta Trúnková (MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková, Lenka Ratvajská (obe HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Viac na preskúmanie

Aktuality

Zápas v Hodoníne si môžete pozrieť opäť na TV COM

Aj dnešný zápas našich dievčat v Hodoníne si môžete pozrieť v priamom prenose na stránke TV COM (link: https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Hazena-Extraliga-zeny/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/193397-HK-Hodonin-IUVENTA-Michalovce.htm). Duel sa začína

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.