V odvete prehra Sloveniek v Turecku

Kategórie

Hádzanárky Slovenska neuspeli v druhom medzištátnom stretnutí proti Turkyniam. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa po nedeľňajšom víťazstve 31:27 (16:16) podľahli v utorkovej odvete v Ankare domácim reprezentantkám 27:29 (15:14), keď doplatili na nepremieňanie šancí.

Najlepšou slovenskou strelkyňou bola tradične Barbora Lancz, autorka ôsmich gólov. Slovenky zavŕšili týmto dvojzápasom nielen sústredenie v Turecku, ale aj tohtoročnú časť prípravy na jarné pokračovanie kvalifikácie o postup na ME 2024. V zápase sa opäť predstavila aj dvojica našich hráčok a obe sa zapísali do streleckej listiny. Martina Popovcová vsietili tri góly, Dorota Bačenková sa presadila raz.

Slovenské družstvo nastúpilo bez kapitánky R. Bízikovej, ktorá sa zranila v prvom zápase. Aj odveta sa niesla v podobnom duchu. V prvom polčase ponúkli aktérky vyrovnaný priebeh, v ktorom sa tímy striedali vo vedení. Turkyne trojgólovou šnúrou otočili z 2:3 na 5:3, ale na začiatku druhej desaťminútovky už bolo po ich tesnom náskoku (6:6). Vzápätí prišla lepšia pasáž slovenských hádzanárok, ktorým séria gólov Holejovej vyniesla v 20. min vedenie 11:9. Viac sa však neodpútali, domáce vyrovnali, ale tesne pred prestávkou Ratvajská naklonila skóre na stranu tímu SR (15:14). Po zmene strán sa pokračovalo vo vyrovnanom súboji. Slovenky sa po góle Györiovej ujali v 42. min vedenia 20:18 a zdalo sa, že opäť zlomia duel vo svoj prospech. Domáce vzápätí navyše prišli pre zranenie o jednu zo svojich hráčok. Paradoxne, nakoplo ich to, keď do záverečnej štvrťhodiny išli už za priaznivého stavu 21:20. Potom sa pokračovalo v prelievaní skóre až dovtedy, kým turecké hráčky neodskočili na 25:23 v 53. min. Kouč SR Dueňas si zobral oddychový čas, jeho zverenky sa ešte dostali na kontaktný gól, ale domáce potom poistili svoj náskok (28:25) a už triumf z rúk nepustili.

Turecko – Slovensko 29:27 (14:15)
Najviac gólov za Turecko:
Digdemová 8, Bilgeová 6, Beyzová 5
Zostava a góly SR: Ivanytsia, Oláhová – Györiová 2, Michálková 1, Dmytrenko, Popovcová 3, L. Ratvajská 3, Bujnochová, Holejová 3, Barb. Lancz 8/3, E. Rajnohová 2, Bačenková 1, Ščípová 3, D. M. Vargová 1
pok. hody: 2/2 – 3/3, vylúčené: 1 – 4, rozhodovali: Öztürk a Dogan (obaja Tur.), 200 divákov

Hlas:
Jorge Dueňas (tréner žien SR): “Aj v odvete sme chceli hrať ako v druhom polčase nedeľňajšieho duelu, ale z môjho pohľadu sme na začiatku nehrali dostatočne koncentrovane. Postupne sa to však zlepšilo a dostali sme sa aj do vedenia, ale výkon rozhodcov v dnešnom stretnutí bol veľmi zlý a niektoré ich verdikty až neuveriteľné. Bolo náročné sa tomu prispôsobiť. V druhom polčase sme pokračovali na rovnakej úrovni, ale mali sme viaceré vylúčené hráčky, čo súper využil. Navyše, náš problém bol v premieňaní vyložených príležitostí. V závere sme už nedokázali otočiť výsledok, ale celkovo sme podali vyrovnaný výkon.”

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.