Finalistky potešili oko fanúšika, podľa trénerov klobúk dole pred DAC

Kategórie

Napätie až do konca prinieslo nedeľňajšie vyvrcholenie Slovenského pohára žien 2021/2022 v Topoľčanoch, v ktorom MŠK Iuventa Michalovce zdolala HC DAC Dunajská Streda 23:21 (11:11). Vzhľadom na aktuálnu formu a stav v kádroch oboch finalistov sa očakávalo, že súboj o trofej sa bude hrať v réžii obhajcu zo Zemplína. V prvom polčase to tak zo začiatku aj bolo.

„Nevedeli sme sa odtrhnúť od DAC. Do stavu 9:5 nám to išlo, ale nevydaril sa nám záver prvého dejstva a súper sa dostal späť do zápasu. V druhom polčase sme mali mierny náskok, ale prakticky sa hralo až do úplného konca. Pre divákov to bol pekný duel, ale pre mňa však hrozný. My sme trochu upustili od toho, v čom sme silní, teda z agresivity v obrane a fyzickej hry, z ktorej potom beháme. Tentoraz to tak nebolo, a tak z našej strany to bolo trápenie, ale zase klobúk dole pred výkonom Dunajskej Stredy. Potvrdilo sa, že keď sa hrá na jedno stretnutie, môže sa stať všetko. Dnes sme boli o kúsok lepší my,“ uviedol kouč Iuventy Ján Beňadik, ktorého zverenky vybojovali pre michalovský klub už rekordný dvanásty triumf v SP. „Určite to bol náročný duel, ale my sme to aj očakávali. Súpera sme nepodcenili a napokon sme vyrovnaný zápas dotiahli do víťazného konca. Máme čo oslavovať,“ poznamenala krídelníčka Martina Popovcová, autorka štyroch finálových gólov.

Dunajská Streda po sérii štyroch ligových prehier zdolala uplynulú stredu Stupavu (35:14), čím si pred finále SP trochu napravila chuť, ale proti Iuvente nemohla počítať s piatimi stabilnými hráčkami (Pastorková, Bugárová, N. Némethová, B. Bíziková, Élőová) a ani trénerom Viktorom Debrem. Toho zastúpila jeho asistentka Silvia Priklerová. „Pred finále som mala v šatni príhovor, snažila som sa dievčatá pozitívne motivovať, aby bojovali, neriešili, kto nám chýba, a tento duel o pohárovú trofej stál za to. Napokon len málo chýbalo, aby sme vyhrali. Hrali sme ako jeden tím, ukázali sme tímového ducha i bojovnosť. Určite bolo v šatni po záverečnom hvizde sklamanie, ale to pominie a zostane v nás pocit z dobrého výkonu, vďaka ktorému to bolo finále, ako má byť,“ povedala asistentka trénera Silvia Priklerová.

HC DAC napriek improvizovanej zostave prispel k vydarenému vyvrcholeniu SP. „Nechcem povedať, že sme boli samy zo seba prekvapené, ale udržať tempo s Michalovcami celých 60 minút, obzvlášť v našom súčasnom zložení, nebolo vôbec jednoduché. Snažili sme sa takticky pripraviť na veľmi kvalitného súpera a vyšlo to super. Nechýbali emócie a myslím si, že aj pre oko fanúšika to bol veľmi atraktívny zápas. Ja mám rada takúto atmosféru, aj keď musím priznať, že počas duelu fanúšikov vôbec nevnímam, ale z môjho pohľadu bola v Topoľčanoch super kulisa,“ skonštatovala dunajskostredská Erika Rajnohová, ktorá prekonala michalovské brankárky štyrikrát.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Staršie dorastenky na treťom mieste

Po uvoľnení opatrení sa rozbehujú aj najvyššie súťaže starších a mladších dorasteniek. Naše tímy kvôli koronavírusu ešte v hre neboli,

Aktuality

Šesť gólov Mugošovej a Dmytrenkovej

Počas tohto týždňa boli na európskych palubovkách v hre aj viaceré naše bývalé hráčky, či tréneri. V najvyššej rumunskej lige privítala Craiova

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.