Suverénny Most získal český titul

Kategórie

Kým v ženskej hádzanej na Slovensku vládne MŠK Iuventa Michalovce, v Česku platí to isté o DHK Baník Most. Obhajca titulu mohol v sobotu oslavovať korunováciu za majstra ČR a pokračovanie úspešnej série, ktorá trvá od roku roku 2013. „Čierni anjeli“ vyhrali finálovú sériu s DHC Plzeň, debutantom v bojoch o zlato. Víťazstvo 27:16 spred týždňa potvrdili na svojej palubovke pred fanúšikmi ďalším jasným triumfom 32:19 a mohli sa radovať v poradí už z deviateho titulu. Prispeli k nemu aj Slovenky Lucia Mikulčík (vo finále 10 gólov /6+4/), Katarína Kostelná (5 /0+5/) a Tatiana Šutranová (bez gólu).

Hráčky DHK Baník Most získali v ročníku 2021/2022 dve cenné trofeje. Okrem deviateho majstrovského titulu za sebou i v histórii klubu pridali aj celkový triumf v Českom pohári. Iba v nadnárodnej MOL lige skončili druhé za Iuventou. Na medailovú pozíciu dosiahol DHK Zora Olomouc, ktorý nedovolil hádzanárkam nováčika Házená Kynžvart vedených slovenským koučom Petrom Sabadkom otočiť boj o bronz. Olomouc doma vyhral 24:20 a keďže teraz v sobotu na pôde Kynžvartu prehral len 25:26, tešil sa z konečnej 3. pozície v rámci ČR. Pri tomto úspechu boli aj Slovenky Zuzana Haládiková, Valentína Kapsová, Denisa Krajčovičová. Naopak, smútila Slovenka pôsobiaca v Kynžvarte Annamária Patrnčiaková.

Výsledky sobotňajších stretnutí účastníkov MOL ligy žien:

národné play-off o majstra ČR 2021/2022 – finále (hralo sa na odvetu):
DHK Baník Most – DHC Plzeň 32:19 (16:10) – prvý zápas 27:16, Most sa stal majstrom ČR 2021/2022
Najviac gólov: Korešová 7/4, Smetková 6/1, K. Kostelná 5, Mikulčík a Stříšková po 4 – V. Galušková 5/5, Vlachová a Kepková po 3

o 3. miesto (hralo sa na odvetu):
Házená Kynžvart – DHK Zora Olomouc 26:25 (12:13) – prvý zápas 20:24, Olomouc obsadil 3. priečku a získal bronz
Najviac gólov: V. Dvořáková 8/2, … Patrnčiaková 2 – Závišková a Kašpárková po 5, Kapsová a Kuxová po 4

Konečné poradie v rámci ČR: 1. DHK Baník Most, 2. DHC Plzeň, 3. DHK Zora Olomouc, 4. Házená Kynžvart, 5. DHC Slavia Praha, 6. Sokol Písek, 7. DHC Sokol Poruba, 8. Handball PSG Zlín, 9. HK Hodonín.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Ženy

Sústredenie na Skalke pri Kremnici

Naše ženské družstvo odštartovalo v pondelok prípravu na novú sezónu kondičným sústredením na Skalke pri Kremnici. Vrátilo sa tak k osvedčenému modelu

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.