L. Humel: „Chcem tímu pomôcť vyhrávať”

Kategórie

Hádzanárska Iuventa Michalovce bude mať v budúcej sezóne novú dvojicu pivotiek. Po Anastasiji Krivokapič na tento post získala aj o rok staršiu, 21-ročnú Chorvátku Luciju Humel, ktorá prichádza s dvojročnou zmluvou s Osijeku. My sme novú tvár v tíme tradične krátko vyspovedali.

Lucija, čo pre teba znamená podpis zmluvy v Iuvente?

„Pre mňa to znamená novú výzvu a novú skúsenosť. Som vďačná za príležitosť a teším sa, že si zahrám v takomto zdravom hádzanárskom prostredí.”

Čo vieš o Iuvente a hádzanej na Slovensku? Ktoré hráčky poznáš a na ktoré sa tešíš?

„Sledujem Iuventu na Instagrame a mapovala som jej vystúpenia v Európskom pohári, takže viem, že je to klub s dlhou a úspešnou tradíciou na Slovensku, ale vo všeobecnosti viem len to, čo som videla skrz reprezentáciu. Osobne nepoznám žiadnu z dievčat, ale myslím si, že bude skvelé hrať s Anastasijou Krivokapič, keďže sme túto sezónu hrali proti sebe.”

Čo očakávaš od prestupu do Iuventy?

„Očakávam, že budem hádzanársky rásť, ale zároveň dúfam, že túto šancu a príležitosť dokážem splatiť svojou prácou. Samozrejme tiež čakám, že pomôžem tímu v napĺňaní jeho ambícií vyhrávať.”

Skús sa nám opísať ako hádzanárka…

„Mám rada výzvy. Vždy zo seba vydám všetko, čo mám a môžem, a samotná hra ma jednoducho baví, pretože to je tá najdôležitejšia časť všetkého.”

Povieš nám viac aj o tvojich začiatkoch s hádzanou?

„Hádzanú som začala hrať v ôsmich rokoch v tíme ŽRK Osijek, ale vo veku 13 rokov prišla príležitosť presťahovať sa do Pecsu v Maďarsku, kde som potom chodila do školy a hrala za Kozármisleny SE. Počas môjho pôsobenia v Maďarsku som hrala za mládežnícku reprezentáciu, s ktorou som sa zúčastnila majstrovstiev sveta mládeže v poľských Kielciach. Posledné dve sezóny som opäť hrala za ŽRK Osijek.”

Máš pre fanúšikov Iuventy nejaký odkaz?

„Teším sa už teraz, kedy nastúpim v drese Iuventy a dúfam, že sa uvidíme na zápasoch, pretože si vážime a oceňujeme vašu podporu.”

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.