Štyri hráčky Iuventy na Európskom festivale mládeže

Kategórie

Na blížiacom sa XVI. letnom Európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v Banskej Bystrici (24. – 30. júla 2022) sa bude súťažiť v desiatich športoch. Jedným z troch kolektívnych bude aj hádzaná. Hostiteľská krajina môže na turnaje v troch tímových športoch postaviť družstvá chlapcov aj dievčat. V hádzanej, basketbale i volejbale tak budú Slovensko reprezentovať po dva tímy.

Výkonný výbor Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV) v uplynulých dňoch per rollam schválil nomináciu slovenskej výpravy na banskobystrické podujatie. Hádzanárska časť výpravy pozostáva z dovedna 30 športovcov a 8 členov realizačných tímov. Oba výbery bude tvoriť 15-členný hádzanársky káder. Chlapcov povedú Martin Spuchlák s Tomášom Kyselom, ktorých zverencov čakajú v základnej skupine družstvá Nemecka, Slovinska a Portugalska. Dievčatá sa predstavia pod vedením dua Ľuboš Hepner – Marek Bozsóky v skupine s rovesníčkami Maďarska, Dánska a Rumunska. V dievčenskej nominácii sú aj štyri hráčky našej Iuventy – Vanda Čižmariková, Timea Alžbeta Valisková, Timea Szatmáry a Viktória Rohaľová.

Nominácia dievčat: Karolína Šperglová, Barbara Szalaiová, Lucia Labudová, Vanda Čižmáriková, Viktória Rohaľová, Natália Labudová, Liliana Jakubisová, Linda Sidó, Laura Kitti Beke, Timea Szatmáry, Dáša Ondrijová, Lucia Rychlíková, Emma Lukáčová, Hanna Ravasz, Timea Alžbeta Valiska

REALIZAČNÝ TÍM:
Dávid Chudoba (vedúci tímu), Ľuboš Hepner (hlavný tréner), Marek Bozsóky (asistent trénera), Simona Kubovičová (fyzioterapeutka)

Viac na preskúmanie

Ženy

V Jaroslawe o dve hodiny skôr

Odvetný duel štvrťfinále EHF Európskeho pohára medzi poľským Eurobud JKS Jaroslaw a MŠK Iuventa Michalovce sa odohrá v Poľsku v sobotu osemnásteho februára

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.