Druhý pokus o domáce víťazstvo. Iuventa chce v šlágri zabodovať naplno

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa minulú sobotu na tretí pokus zabodovali naplno v nadnárodnej MOL lige. Po dvoch prehrách zvíťazili v treťom kole v Stupave presvedčivo 37:28 a vylepšili si tak náladu, ktorá bola na bode mrazu. Do ešte lepšej pohody sa budú chcieť dostať v sobotu, keď v rámci štvrtého kola privítajú v repríze lanského národného finále HC DAC Dunajská Streda. Duel sa začne o 17.30 hod. a v priamom televíznom prenose ho prinesie aj stanica RTVS Šport.

Michalovčanky sa v Stupave síce chvíľu hľadali, postupne ale zobrali opraty zápasu do svojich rúk a nakoniec vyhrali o deväť gólov. „Sme určite všetky rady za toto víťazstvo, ktoré sme už potrebovali,“ rozhovoril sa strelkyňa dvanástich gólov Martina Popovcová, ktorá následne k zápasu v Stupave dodala. „Trochu sa na úvod sezóny hľadáme. Zmeny v kádri počas leta boli obrovské a odišli prakticky všetky hráčky zo základnej zostavy. To určite zanechá nejakú stopu. Postupne sa ale do toho dostávame a ja verím v to, že to každý zápasom bude z našej strany lepšie.“

Zverenky trénera Petra Kostku zabojujú o prvé domáce body už v sobotu, kedy ich čaká šláger štvrtého kola s Dunajskou Stredou. „Tie zápasy s nimi sú v poslednej dobe dramatické a kvalitné, a taký čakám aj teraz. Stretnú sa popredné tímy z minulých ročníkov, ktoré o vrchné priečky chcú bodovať aj teraz,“ podotýka Martina Popovcová, ktorá varuje pred silou HC DAC. „Čaká nás ťažký zápas. Všetky si uvedomujeme, že Dunajská Streda má svoju kvalitu. Sama som zvedavá, akým štýlom budú hrať. V lete im odišla výrazná opora, brankárka Oguontoye, ktoré v zápasoch proti nám vždy bola dominantná a robila nám problémy. Aj po jej odchode tam ale ostala kvalita a DAC bude určite hrať o horné priečky v tabuľke,“ pokračuje Martina Popovcová. Tá sa už teší na reprezentačný zraz, ktorý začne v pondelok v Michalovciach. Jeho súčasťou bude aj piatkový prípravný zápas s Ukrajinou, s ktorou sa Slovenky stretnú aj v sobotu vo Vranove nad Topľou. „Osobne sa na zraz veľmi teším. Najviac na moje bývalé spoluhráčky z klubu, ktoré odišli v lete do zahraničia,“ smeje sa Popovcová.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.