Winterthur v generálke taktiež úspešný

Kategórie

V generálke na víkendový dvojzápas druhého kola EHF Európskeho pohára uspel aj náš súper, švajčiarsky Yellow Winterthur. V predohrávanom zápase šiesteho kola najvyššej súťaže v stredu vyhral na ihrisku  HV Herzogenbuchsee 31:26. Najlepšou strelkyňou tímu bola deväťgólová reprezentantka Severného Macedónska Simona Grozdanovská, sedem gólov strelila letná posila Liv Rusertová, ktorá sa vrátila do Švajčiarska po anabáze v nemeckej Bundeslige.  

Zverenky trénera Olivera Rotha dosiahli v sezóne rovnako ako náš tím tretie víťazstvo. V prvom kole zdolali Zug 38:31, no následne prišli dve prehry. Najskôr na ihrisku Spono Eagles Nottwil 35:40 a potom aj domáca s Amcitia Zurich 27:33. Sériu porážok zastavil Winterthur vo štvrtom kole remízou 28:28 na pôde Rotweiss Thun. V piatom kole zdolali jeho hráčky doma Kreuzlingen 37:30 a na túto výhru nadviazali aj v stredu víťazstvom v Herzogenbuchsee. Winterthur sa po dvoch víťazstvách predral už na tretie miesto v tabuľke, keď má sedem bodov, rovnako ako majstrovský Bruhl, ktorý ale má o jeden odohraný zápas menej a dvojbodový stratu na lídra tabuľky Spono Eagles Nottwil. Aktuálne je najlepšou strelkyňou tímu srbská bombardérka Mina Vasišová, ktorá v šiestich dueloch strelila 42 gólov. O štyri góly menej Macedónka Simona Grozdanovská a 37 gólov strelila poľská pivotka Aleksandra Abramowicz.

Švajčiarsky tím sa vracia do pohárovej Európy po šiestich rokoch. Naposledy účinkoval v Challenge Cupe v sezóne 2015/16, kedy to dotiahol do osemfinále, kde nestačil na holandský Virto Quintus. Tomu podľahol najskôr doma (13:37) a potom aj u súpera (16:33). V treťom kole vyradil Winterthur taliansky ASD Ariosto Pallamano Ferrara (34:21 a 25:19). Do osemfinále Challenge Cupu sa hráčky Yellow dostali ešte dvakrát predtým v sezónach 2010/11 a 2014/15. V sezóne 2012/13 si zahrali aj už neexistujúci Pohár víťazov pohárov, v ktorom vypadli v druhom kole s tureckým Izmir BSB Sk. V tíme trénera Olivera Rotha je aktuálne 22 hráčok, z toho je šesť legionárok. Taliansku brankárku Anju Rossignoli dopĺňa aj poľská pivotka   Aleksandra Abramowicz, macedónska ľavá kridelníčka Simona Grozdanovská, brazílska stredná spojka Maria Paula Holtz Macedo, chorvátska spojka Lorena Makar a Srbska Miňa Vašičová, ktorá je aj najlepšou strelkyňou tímu.

HV Herzogenbuchsee – Yellow Winterthur 26:31 (13:16)
YELLOW: Rossignoli, Mützenberg, Fischbacher – Vasićová 4, Grozdanovska 9/4, Chevalier, Mössner, Holtz Macedo 4, Hamiti, Kratz 2/2, Rusert 7, Husmann, Murer 3, Abramowicz 1, Makar 1.

Káder Yellow Winterthur
Brankárky: Lea Fischbacher, Silja Mutzenberg, Anja Rossignoli (Taliansko).
Pivotky: Aleksandra Abramowicz (Poľsko), Michéle Chevalier, Azra Hamiti, Nicole Starczan.
Krídla: Simona Grozdanovska (Severné Macedónsko), Lena Husmann, Sara Kratz, Jessica Mossner, Jennifer Larissa Murer, Nina Steiner.
Spojky: Luana Feller, Maria Paula Holtz Macedo (Brazília), Francine Koch, Lorena Makar (Chorvátsko), Flavia Muller, Liv Rusert, Christina Schulz, Simone Von Arx, Mina Vašičová (Srbsko).

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.