Iuventa po obrovskej dráme zdolala Winterthur v prvom zápase 23:22

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v prvom zápase druhého kola EHF Európskeho pohára nad švajčiarskym Yellow Winterthur 23:22 a pred nedeľňajšou odvetou sú bližšie k postupu do tretieho kola. Nedeľňajšia odveta začína od 16.00 hod. a hrá sa opäť v Michalovciach.

Lepšie do dvojzápasu vstúpil švajčiarsky súper. Ten využíval hlavne rýchly prechod do útoku a takisto aj streleckú nemohúcnosť v zápise hosťujúcej Iuventy. V deviatej minúte viedol Winterthur 5:2, na čo reagovala lavička Zemplínčaniek prvým oddychovým časom. Po ňom síce Dmytrenková gólom na 3:6 zrušila deväťminútovku Iuventy bez gólu, no o dve minúty boli Švajčiarsky vo vedení 8:4. Iuventa kontrovala dvoma gólmi v rade, na čo v devätnástej minúte reagovala oddychovým časom aj lavička Winterthuru. Po ňom Švajčiarky odskočili na 10:6, no Kompaniecová troma gólmi v rade znížila na 9:10. Posledné slovo v prvom polčase patrilo Winterthuru, ktorý po góle Ruseth v poslednej sekunde v polčase viedol 11:9.

V úvode druhého polčasu síce presne namierila Popovcová, štart do tohto dejstva ale mal lepší Winterthur, ktorý po dvoch góloch viedol v 34. minúte 13:10. Kompaniecová opäť zdvihla zástavu Iuventu gólom na 12:13 a vyrovnaný priebeh mali aj ďalšie minúty. Švajčiarkam sa po dvoch góloch v rade podarilo v 44. minúte odskočiť na 17:14, na čo lavička Iuventy opäť reagovala oddychovým časom. Keď po ňom Soskyda znížila na 16:17, time-out si brala aj lavička Winterthuru. V päťdesiatej minúte Wollingerová zrovnala na 18:18 a hoci následne Winterthur dvoma gólmi strhol vedenie na svoju stranu (20:18), lepší záver duelu mali Michalovčanky. Tie po góle Wollingerovej vyrovnali na 21:21 a v 57.minúte ich poslala po prvýkrát do vedenia Kompaniecová (22:21). Vedenie už z rúk nepustili. Popovcová upravila na 23:21 a na víťazstve Michaloviec nič nezmenil ani gól Ruserth na začiatku poslednej minúty.

Yellow Wintertur – MŠK Iuventa Michalovce 22:23 (11:9)- hralo sa v Michalovciach
Pok. hody: 4/2 – 7/6. Vylúčené: 3 – 3. Rozhodovali: Altmar a Horváth (obaja Maďarsko). Divákov:
YELLOW: Fischbacher, Mutzenberg, Rossignoli – Vasič 4, Grozdanovska 5, Chevalier, Koch, Mossner, Holtz Macedo 1, Hamiti, Kratz, Rusert 8, Husmann, Murer 1, Abramowicz 3, Makar.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Handóttir, Dvorščáková, Štefaniková 2, Dmytrenková 1, Popovcová 3, Soskyda 2, Kohučová, Borysevyčová, Wollingerová 3, Kompaniecová 10/6, Kolovská 1, Klučková 1, Krivokapičová.

Tréner Peter Kostka: „Náš zápas s Winterthurom má 120 minút. Stále sme len v polčase, ešte rozhodnuté nie je. Zajtra sa začína od 0:0. Samozrejme, chceli sme mať komfortnejší náskok, súper ale ukázal svoju kvalitu. Nedokázali sme riešiť spoluprácu ľavej spojky s pivotom, čo nám robilo veľký problém. Skúšal som viacero vecí, nedarilo sa to ale odstaviť. Od desiatej minúty už nemal súper taký kompaktný útok. Viac chodili do pasivity, dostávali sa pod tlak. Práve vtedy sme mali zlomiť zápas, no mali sme strašne veľa zahodených šancí. Buď sme zakončili z nepripravenej situácie, alebo sme nedôsledne. V druhom polčase to už bolo gól na gól. Zlepšili sme sa v koncovke, no dochádzali nám sily. V nedeľu to bude boj až do poslednej sekundy, o tom som presvedčený.“

Viac na preskúmanie

Aktuality

Prvý polrok s hromadou pozitív

Prezidentom MŠK Iuventa Michalovce je iba niečo vyše pol roka. Na tento post sa dostal po uzavretí spojenectva medzi mestom

MOL Liga

V utorok dohrávka v Ostrave

Po prestávke, ktorú malo vyplniť finále národného pohára (v Čechách sa hralo, na Slovensku nie), tento týždeň opäť príde k ďalším

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.