Iuventa vyhrala v Poľsku a je blízko k štvrťfinále

Kategórie

Zatiaľ, čo v lige sa hádzanárkam MŠK Iuventa Michalovce vôbec nedarí, na európskej scéne siahajú k najväčšiemu úspechu v histórii klubu. Zverenky trénera Petra Kostku zvíťazili v prvom osemfinálovom zápase EHF Európskeho pohára na pôde poľského KPR Gminy Kobierzyce 22:20 a sú tak blízko k štvrťfinále, v ktorom ešte v pohárovej Európe nehrali.

Michalovčanky začali v Poľsku dominovať v druhej polovici prvého polčasu. Zo 6:8 sa im podarilo otočiť na polčasových 11:9 a v druhom dejstve dokonca viedli o päť gólov (21:16). Záver zápasu síce vyšiel lepšie Poľkám, Zemplínčanky si ale udržali tesné víťazstvo. „Dosiahli sme výborný výsledok po takticky vyspelom a zodpovednom výkone,“ rozhovoril sa tréner MŠK Iuventa Peter Kostka. „Kľúčové bolo, že sme sa výborne pripravili na silné stránky súpera a dokázali ich v obrannej fáze skvele eliminovať. Kým náš súper mal obranu postavenú na vysokom počte prerušení, našim zámerom bolo naopak nútiť súpera zakončovať v takých priestoroch, ktoré nám vyhovovali, a v ktorých sme výbornou anticipáciou dokázali získať viacero dôležitých lôpt. Navyše sme aktívnou obranou výrazne pomohli brankárke Almeidovej. Dôležité bolo aj to, že vo fáze, keď sa jej nedarilo, prišli chvíle ďalšej brankárky Jablonskej,“ pokračuje k cennému víťazstvu Peter Kostka.

Zemplínčanky síce do dvojzápasu s aktuálne druhým tímom poľskej ligy nevstupovali ako favoriti, v druhom polčase viedli už o päť gólov. „Škoda, že sa nám vtedy nepodarilo súpera definitívne zlomiť. Mohol za to sled našich vylúčení, ale možno sa prejavil aj náš strach o víťazstvo. Práve vtedy sme mali viac tlačiť na súpera, to sa nestalo. Kobierzyce naopak začali riskovať, začali hrať bez brankárky, čo im vychádzalo a znížili na dva góly. Odveta tak bude nesmierne náročná,“ uviedol tréner Michalovčaniek, ktorý svoj tím ešte medzi ôsmimi najlepšími nevidí. „Sme len v polčase. Dva góly v hádzanej to nie je nič, dá sa to zmazať aj za minútu. V sobotu sa musíme nastaviť na víťazstvo a nebáť sa riskovať. Musíme sa dobre pripraviť aj na alternatívu súperovej hry bez brankárky, ktorou nás v závere zaskočil. Dôležité bude aj to, aby sa otvárali obranu streľbou z diaľky,“ dodáva na záver Peter Kostka. My dodajme, že Michalovčanky odohrajú odvetný duel v sobotu od 18.00 hod. Ešte predtým ich v stredu čaká predohrávaný zápas dvanásteho kola MOL ligy proti pražskej Slavii (začiatok o 17.30 hod.).

Zdroj: Regionálne správy (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Po obrovskej dráme ideme do finále!!!

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce postúpili do svojho štrnásteho národného finále v rade. V obrovskej dráme totiž vyhrali v rozhodujúcom treťom

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.