Pred Iuventou úloha dokončiť načaté dielo

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa uplynulý víkend postarali o prekvapenie triumfom na pôde poľského tímu KPR Gminy Kobierzyce v prvom stretnutí osemfinále Európskeho pohára žien 2022/2023. Zverenky trénera Petra Kostku zaskočili favorita, nad ktorým zvíťazili 22:20 (11:9) a do sobotňajšej odvety vo svojej Chemkostav aréne (14. 1. o 18.00 h, priamy prenos na Sport2 TV) idú so sľubným dvojgólovým náskokom.

„Kobierzyce boli favorit, ale my sme sa na súperky dobre pripravili. Vedeli sme o ich silných stránkach a chceli sme využiť tie ich slabšie. Vyhrávali sme už aj o päť gólov. Škoda, že sme to neudržali a vyhrali len o dva góly. Aj toto víťazstvo nás však nesmierne teší,“ uviedla pre Noviny Zemplína skúsená spojka Iuventy Patrícia Wollingerová.

Kobierzyciam uštedrili Michalovčanky vôbec prvú prehru v aktuálnom ročníku v hierarchii EHF tretej najvýznamnejšej pohárovej súťaže ženských klubov a pri svojej šiestej osemfinálovej účasti na európskej scéne (Pohár EHF 2006/2007, 2007/2008, PVP 2008/2009, Pohár EHF 2013/2014, 2015/2016) môžu dosiahnuť najväčší klubový úspech v európskych pohárových súťažiach v podobe premiérového postupu do štvrťfinále. „Prvý zápas ukázal, že je to pre nás hrateľný súper. Dvojgólový náskok však v hádzanej neznamená nič. Dá sa zmazať aj za minútu. My jednoducho musíme k tomu pristúpiť tak, ako keby sme o tie dva góly nevyhrávali a musíme ísť opäť za víťazstvom,“ tvrdí kapitánka michalovského družstva Wollingerová, ktorá sa so spoluhráčkami naladila stredajším ligovým víťazstvom nad DHC Slavia Praha (31:23). Súperovi sa revanšovali za prehru (27:32) z úvodu MOL ligy.

Zverenky trénera Petra Kostku už od štvrtka sústredia celú svoju pozornosť na odvetu. Kobierzyce, ktoré na Zemplín pricestujú v piatok a večer už budú aj trénovať, nemali počas týždňa zápasové povinnosti. “Poľky si svoj duel odložili. My sme vzhľadom na nabitý kalendár nemali túto možnosť. Potešilo ma, ako sme zvládli konfrontáciu so Slaviou. Ukázali sme, že progres družstva je evidentný. Teraz už máme v hlave len Kobierzyce,” poznamenal pre slovakhandball.sk Kostka.

Európsky pohár žien 2022/2023 – osemfinále – odveta:

sobota 14. 1. o 18.00 h: MŠK Iuventa Michalovce (SR) – KPR Gminy Kobierzyce (Poľ.), rozhodujú: Ivo Bošnjak a Josip Marič z Bosny a Hercegoviny, prvý zápas 22:20

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.