Krôčik od historického semifinále

Kategórie

Asi najlepší výkon v sezóne podali v sobotu v prvom štvrťfinálovom zápase EHF Európskeho pohára hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Zverenky trénera Petra Kostku v domácom prostredí rozdrvili poľský Eurobud JKS Jaroslav 37:25 a vytvorili si tak výbornú pozíciu pred sobotňajšou odvetou v Poľsku. Ešte predtým na nich v stredu čaká dohrávaný ligový duel, v ktorom privítajú od 18.00 hod. DHK Zora Olomouc.

Skóre prvého štvrťfinálového duelu síce otvorila hosťujúca Bancillon, bol to ale jediný stav kedy Jaroslaw viedol. V Chemkostav aréne ho totiž Michalovčanky doslova a do písmena prevalcovali. V dvanástej minúte vyhrávali 7:4 a lavička poľského tímu si zobrala oddychový čas. Ten musela brať aj o šesť minút neskôr, keď Eurobud JKS prehrával už 5:12. Zemplínčanky aj naďalej naťahovali svoje vedenia v polčase vyhrávali o jedenásť gólov 20:9. Poľky síce v úvode druhého polčasu skórovali trikrát v rade, boli to ale Michalovčanky, ktoré naďalej diktovali tempo hry. Ich náskok sa nezužoval, ba naopak, v polovici polčasu vyhrávali už o štrnásť gólov (27:13). Zápas nakoniec vyhrali 37:25 a sú tak jednou nohou v semifinále. „Kľúčové bolo, že sme zobrali súperovi ich najsilnejšiu zbraň – prácu s pivotom. Vedeli sme, že nemôžeme ubrániť prácu s pivotom, ako aj strelkyňu Zimny. Riskli sme to s pivotom a vyšlo to. V prvom polčase sa nám darilo hrať rýchlu hádzanú, čo na súpera platilo. Boli sme maximálne efektívni a to bolo kľúčové. V druhom polčase som musel rýchlo brať oddychový čas. Dievčatá začali hrať na výsledok a to sme nechceli,“ rozhovoril sa tréner Peter Kostka, ktoré mrzel záver zápasu. „Viedli sme už o štrnásť gólov, nakoniec sme to trochu pustili a vyhrali „len“ o dvanásť. Nemali sme dostať hlavne posledný gól. Teraz môže rozhodovať každý gól boli by sme asi blázni, keby sme si to nechali ujsť,“ narážal Kostka na dvanásťgólové vedenie pred odvetou hranou tento týždeň v Poľsku.

„Ešte sa v semifinále nevidíme,“ nabáda na ostražitosť michalovský tréner, ktorý už tuší, s čím by mohli Poľky doma vyrukovať. „Darila sa im hra v nerovnovážnom stave. Pri ich presilovkách sme často inkasovali a preto počítam aj s tým, že doma využijú hru bez brankárky. Odveta bude aj o hlave. Podcenenie z našej strany určite nehrozí, skôr je to o tom, aby sme sa nebáli. Musíme hrať od 0:0 a nepozerať na to, aký náskok sme si doma vytvorili a že to už je v suchu. V hádzanej to nikdy v suchu nie je. Ešte sa rozhodne v semifinále nevidíme. Potrebujeme vyhrať aj v stredu doma s Olomoucom, aby sa nám nepokazila nálada v kabíne.“

Michalovčanky trestali chyby Jaroslawu rýchlymi kontrami, ktoré úspešne z krídla zakončovali päťgólové Štefaniková s Klučkovou a osemgólová Popovcová. „Dôležité bolo, že sme sa vyhli našim tradičným hluchým pasážam,“ začala svoje hodnotenie Martina Popovcová, jednotka na ľavom krídle v Iuventa a aj v slovenskej reprezentácii. „V prvom rade sme výborne zahrali prvú vlnu. Z nej sme dosiahli ľahké góly. Veľká vďaka patrí hlavne divákom, ktorí vytvorili fantastickú atmosféru,“ pokračovala Martina Popovcová.

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.