Semifinálového súpera spoznáme budúcu nedeľu

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce svojho semifinálového súpera v EHF Európskom pohári spoznajú v nedeľu 5. marca. Práve vtedy je na programe odvetný duel dvoch tureckých tímov Izmir BSB SK – Antalya Konyaalti BSK v dohrávanej štvrťfinálovej sérii. Prvý duel tureckých súperov sa odohrá v stredu prvého marca v Antalyii. Ako je známe, Európska hádzanárska federácia preložila vzájomné zápasy tureckých tímov kvôli hrozivému zemetraseniu v tejto krajine začiatkom februára.

Oba tímy bojujú momentálne o špicu svojej súťaže. V národnej Superlige patrí Antalyi s 23 bodmi druhé miesto. Iba o bod zaostáva tretí Izmir. Na čele je obhajca prvenstva Kastamonu, ktorý si v tejto sezóne zahral aj v Lige majstrov. Pre náš tím to nebude v pohárovej Európe prvá konfrontácia s tureckým tímom. S ním sme mali dočinenia aj v prvom predkole Ligy majstrov v sezóne 2011/12. Vtedy sme v našej Chemkostav aréne zdolali na turnaji štyroch tímov Uskudar B.S.K. 38:28. Bolo to ale naše jediné víťazstvo na turnaji, do ďalšej fázy sa vtedy prebili srbský Zaječar a české Veselí nad Moravou. Už teraz sú známe aj predbežné termíny zápasov. Michalovčanky začnú u súpera a to v termíne 18.-19. marec, odvetný duel u nás sa bude hrať v termíne 25.-26. marec.

Druhá semifinálová dvojica bude čisto španielskym súbojom, v ktorom sa stretnú tímy Atticgo BM Elche a Club Balonmán Atlético Guardes. Atticgo BM Elche postúpil do semifinále cez ďalší španielsky celok Motive.co Gijon, ktorý najskôr zdolali doma 25:20 a potom aj u súpera 24:20. Jeho vyzývateľom v semifinále bude Club Balonmán Atlético Guardés. Ten sa potrápil s portugalskou Madeirou. V prvom zápase síce vyhral na ihrisku súpera 30:26, v domácej odvete ale prehral 21:24, no aj táto porážka mu stačila na postup. Známe sú už aj termíny finálových zápasov, ktoré sa budú hrať na odvetu. Prvé finále by sa malo odohrať v závere apríla (29.-30. apríl), odveta začiatkom mája (6.-7. máj).

Výsledky odvetných štvrťfinálových duelov
Eurobud JKS Jaroslaw – MŠK Iuventa Michalovce 29:25 (16:8)
Prvý zápas: 25:37.

Club Balonman Atletico Guardes – Madeira Andebol SAD 21:24 (7:9)
Prvý zápas: 30:26

Motive.co Gijon – Atticgo BM Elche 20:24 (8:10)
Prvý zápas: 25:20

Antalya Konyaalti BSK – Izmir BSB SK (streda 1. marec o 14.00 hod.)
Izmir BSB SK – Antalya Konyaalti BSK (nedeľa 5. marec o 14.30 hod.)

Program semifinále
Antalya Konyaalti BSK/Izmir BSB SK – MŠK Iuventa Michalovce (18.-19. marec a 25.-26. marec)
Atticgo BM Elche – Club Balonmán Atlético Guardes (18.-19. marec a 25.-26. marec)

Finále (na odvety)
Prvý zápas: 29.-30. apríl
Druhý zápas: 6.-7. máj

Viac na preskúmanie

Ženy

Slaviu Praha sme zdolali hladko 31:23

Hádzanárky MŠK Iuventa zvíťazili v predohrávanom stretnutí MOL ligy nad DHC Slavia Praha hladko 31:23. Najlepšou strelkyňou tímu bola osemgólová

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.