Slovenky aj s troma Michalovčankami o MS proti Chorvátkam

Kategórie

Hádzanárky Slovenska sa v prvý deň nového týždňa zišli na sústredení pred II. fázou kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2023 v Dánsku, Nórsku a Švédsku. V pondelok podvečer už začali s prípravou na dvojzápas play-off proti Chorvátkam. Hlavný tréner žien SR Jorge Dueňas mohol na úvod zrazu sprostredkovať potešiteľnú informáciu, ktorá v ostatnom čase nebývala pri nomináciách zvykom.

“Máme tu všetkých 18 hráčok, ktoré sme nominovali. Myslím si, že momentálne je to najlepší káder, ktorý je pripravený čeliť v dvoch kvalifikačných stretnutiach Chorvátsku. Hráčky sú v poriadku. Máme pred sebou niekoľko tréningov, na ktorých sa budeme snažiť ich čo najlepšie pripraviť na dôležité duely. Pevne dúfam, že v zápasoch dokážu realizovať spôsob hry, ktorých od nich budeme vyžadovať,” uviedol na pondelkovom brífing španielsky kormidelník z lavičky slovenského národného tímu. Jeho zverenky majú ešte štyri dni na prípravu, keďže prvý duel s Chorvátkami odohrajú v piatok 7. apríla od 19.00 h v šalianskej Mestskej športovej hale. “Dnes sme ešte len stretli. Počas týždňa sa budeme usilovať čo najviac natrénovať a dôkladne pripraviť na chorvátske družstvo. Predovšetkým si budeme musieť dávať pozor na tvrdú chorvátsku obranu súpera,” poznamenala skúsená krídelníčka HK Slovan Duslo Šaľa Katarína Pócsíková, ktorá sa teší na atmosféru zápasu v domácom prostredí.

Počas marcového zrazu bola líderkou tímu SR Barbora Lancz, ktoré v medzištátnych dueloch so Slovinkami (20:31, 31:25) predviedla aj strelecké schopnosti. Na jej kvality si určite dajú pozor aj Chorvátky. “Dúfam, že sa mi takisto bude dariť. Hádzaná je však kolektívny šport, v ktorom sú aj výkony jednotlivcov závislé na hre tímu. Ja sa budem snažiť pomôcť, ako len budem vedieť. Som tímový hráč, teda skôr typ hráčky, ktorú viac teší asistencia či pomoc spoluhráčke, nejde mi o góly či vlastné štatistiky. Verím, že spolu s dievčatami veľa dokážeme,” zaželala si ľavoruká spojka maďarského Mosonmagyaróváru. Aby sa jej slová naplnili, Slovenky budú potrebovať zvládnuť aj kvalifikačnú odvetu, ktorá sa bude hrať v stredu 12. apríla od 18.00 h v Slavonskom Brode a definitívne rozhodne o účastníkovi svetového šampionátu.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na dvojzápas II. fázy kvalifikácie MS 2023 proti Chorvátsku (7. 4. 2023 v Šali a 12. 4. v Slavonskom Brode):
brankárky:
Viktória Oguntoyová (Dunaújvárosi Kohász KA/Maď.), Alexandra Ivanicja (MTS Žory/Poľ.), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotky: Nikoleta Trúnková (Kisvárdai KC/Maď.), Viktória Györiová (Szombathelyi KKA/Maď.), Barbora Königová (HK Slovan Duslo Šaľa)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (MKS Zaglebie Lubin/Poľ.), Vladimíra Bajčiová (Jomi PDO Salerno ASD/Tal.), Adriána Holejová (OGC Nice Côte d’Azur Handball/Fr.), Veronika Habánková (Kisvárdai KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Alena Dvorščáková (MŠK Iuventa Michalovce), Erika Rajnohová (HC DAC Dunajská Streda), Olívia Ščípová (HK Slovan Duslo Šaľa)

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.