Kapitánka Iuventy rozplakala Šalianky

Kategórie

Súboj tradičných rivalov v druhej semifinálovej sérii – prvú vyhrala Dunajská Streda so Stupavou 2:0 na zápasy – ponúkol zápletku, ako sa patrí. Hoci úroveň hry nenadchla, diváci v zaplnenej šalianskej hale si mohli vychutnať drámu do posledných sekúnd. Michalovce pricestovali len s dvanástimi hráčkami (bez zranených Dvorščákovej i Krivokapičovej), ale napokon si domov odniesli to, po čo si prišli. Postup do ich už osemnásteho finále, štrnásteho v sérii.

„S touto zostavou to bola maximálna improvizácia. Stavili sme na defenzívu a nízky počet útokov v zápase. Nechceli sme, aby sa Šaľa dostala do tempa, v čom je silná. Šliapali sme vodu, na útočnú fázu sa často nedalo pozerať, ale v play-off sa už nehrá na krásu, všetko sme podriadili výsledku. Som na dievčatá veľmi hrdý, zápas sme odohrali s nízkym počtom hráčok, ktoré sa na ihrisku takpovediac rozdali,” bez okolkov priznal kormidelník Iuventy Peter Kostka, že účel svätil prostriedky. Na začiatku druhého dejstva prišla Iuventa o ďalšiu hráčku už beztak okypteného kádra. „Po červenej karte pre Soskydovú som nechcel meniť obranu, hoci som rozmýšľal o zmene na 1-5. Paťa Wollingerová to našťastie ustála. Nechcel som ísť ani do rizika s hrou siedmich proti šiestim, hoci sme potrebovali útok oživiť. Bolo to správne rozhodnutie. Vedel som, že to bude gól na gól a v závere som sa spoliehal na naše individuality, ktoré majú na svojom konte viac náročných duelov. Napokon rozhodli Wollingerovej individuálne kvality v útoku a perfektný tímový výkon v obrane,” poznamenal Peter Kostka, ktorého hráčky delia dve víťazstva od obhajoby majstrovskej trofeje.

Vytúžené finále a vyradenie úradujúceho šampióna bolo pre hádzanárky Šale blízko, ale po víťaznom góle kapitánky Iuventy Patrície Wollingerovej päť sekúnd pred koncom im zostali len slzy sklamania. „Nebola to pekná hádzaná, obe družstvá urobili množstvo technických chýb, ale bojovali až do konca, keď rozhodla najskúsenejšia hráčka na ihrisku. Nezostáva mi nič iné len zagratulovať Iuvente k postupu a poďakovať mojim hráčkam. Je to asi naša najťažšia prehra, ale stále sa posúvame ďalej,” uviedol v hodnotení tretieho semifinále kouč HK Slovan Duslo Peter Pčola. Jeho zverenky nevyužili výhodu domáceho prostredia v nedeľňajšej rozhodujúcej bitke. „Stredajšia prehra v Michalovciach nemala na nás vplyv. Dievčatá nastúpili dobre nastavené a verili si. Začali sme dobre, ale Iuventa zmenila taktiku. Predtým s nami jej hráčky behali, teraz zdržiavali, hrali pomalú hádzanú a práve touto zdĺhavou hrou v útoku nás vyviedli z tempa. Bolo to účinné a pri počte spojok, ktoré im zostali, ani nemali inú možnosť,” dodal Peter Pčola, ktorého družstvo bude bojovať o bronz so Stupavou.

Zdroj: Denník Šport

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Dorastenky na druhom a siedmom mieste

Po šiestich kolách najvyšších súťaží dorasteniek patria našim dievčatám v tabuľke druhé a siedme miesto. Ani v šiestom meraní síl

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.