Dorastenky štartujú v sobotu proti Drábovej Košice

Kategórie

Prvé súťažné zápasy v tejto sezóne odohrajú v sobotu na domácej pôde naše dorastenecké tímy. Staršie a mladšie dorastenky vstúpia do najvyšších súťaží domácimi súbojmi s Drábovou Košice. Zápas mladších dorasteniek sa začne o 10.00 hod., staršie prídu na rad od 12.00 hod.

Súťaže starších a mladších dorasteniek prechádzajú od sezóny 2023/24 zmenami. V súťažiach síce ostáva dvanásť tímov, no tie sa tentoraz nestretnú dvojkolovo, ale iba jednokolovo. Na jeseň každý tím odohrá jedenásť duelov každým s každým, no nie doma a vonku, ale iba buď doma, alebo vonku. V jarnej časti sa následne súťaže rozdelia na nadstavby o titul a o 7. až 12. miesto. Do prvej nadstavby sa kvalifikuje prvých šesť tímov na základe spočítaných bodov z oboch súťaží, v druhej nadstavbe si zahrajú zvyšné tímy. V nadstavbe sa už bude hrať dvojkolovo doma a vonku. Všetky tímy teda odohrajú v sezóne po 21 zápasov. Zmenami samozrejme prešli aj naše dorastenecké tímy a to nielen hráčskymi. Novým trénerom starších dorasteniek sa stal v lete Dušan Daniš, ktorý predtým tri roky viedol náš mladší dorast. Naopak, ten povedie Milan Adi, ktorý dva roky po sebe doviedol k zlatým medailám staršie dorastenky.

Program dorasteniek v jesennej časti
1.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – ŠŠK Drábová Košice (sobota 9. september: 10.00 hod./12.00 hod.).
2.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa (16./17. september).
3.kolo: HC DAC Dunajská Streda – MŠK Iuventa Michalovce (23./24. september).
4.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – HC Tatran Stupava (30. september(1. október).
5.kolo: HK AS Trenčín – MŠK Iuventa Michalovce (7./8. október).
6.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – MHK Bytča (21./22. október).
7.kolo: Malacky/Rohožník – MŠK Iuventa Michalovce (28./29. október).
8.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – ŠŠK Prešov (4./5. november).
9.kolo: Štart Trebišov – MŠK Iuventa Michalovce (11./12. november).
10.kolo: MŠK Iuventa Michalovce – SMF HK Žilina (18./19. november).
11.kolo: ŠKP Bratislava – MŠK Iuventa Michalovce (2./3. december).

Tréner starších dorasteniek Dušan Daniš: „S prípravou ako takou spokojný nie som. V tej finálnej fáze sme trénovali niekedy siedmi, niekedy deviati… Bolo ťažké družstvo zohrávať. Hráčky nám vypadli kvôli zraneniam, potom prišli na rad povinnosti dievčat v kadetskej reprezentácii. Odohrali sme desať zápasov. Veľmi spokojný som bol so ženským turnajom v Otrokoviciach, ktorý sa nám podarilo bez prehry vyhrať. Práve vtedy som mal na tréningoch viac dievčat, čo sa prejavilo aj na výsledkoch. Vhod nám prišli aj prípravné zápasy za zatvorenými dverami so ženami Košíc a Žilinou, ktoré sme absolvovali minulý víkend. Verím, že sa v prvom kole nakopneme s Košicami, pretože potom nás čakajú ťažké zápasy so Šaľou a v Dunajskej Strede. Stále nás ale trápia zranenia aj kľúčových hráčok. Teraz napríklad netrénujú Sabovová so Szatmári, čakáme aj na to, ako sa vyvinie zdravotný stav Rohaľovej, ktorá by nám mohla byť k dispozícii na jarnú časť. Čo sa týka cieľov, sme síce obhajcom prvenstva, no káder sa obmenil. Prišlo viacero mladších dievčat. Prvoradým cieľom je uhrať prvú šestku a hrať tak v nadstavbe o titul. Potom by sme odohrali viac kvalitnejších zápasov. Aj kvôli tomu sa robila táto rekonštrukcia súťaže, s ktorou ja veľmi stotožnený nie som. Finálna časť súťaže by mala byť rozhodne lepšia. Tá prvá je ale nespravodlivá, pretože nehráte s každým doma a vonku.“

Káder starších dorasteniek: Simona Tomovčíková, Barbora Jakubíková, Daniela Cabanová – Iryna Krasnianska, Marija Krylová, Emma Lukáčová, Tamara Geffertová, Erika Kobová, Alžbeta Hlivová, Lujza Čižmariková, Laura Berešová, Vanda Čižmariková, Juliana Rebičová, Viktória Rohaľová, Ivana Paľová, Timea Szatmáry.

Tréner: Dušan Daniš. Asistentka trénera: Martina Vaľková-Bačiková. Vedúci družstva: Juraj Rohaľ. Tréner brankárok: Jan Novák.

Tréner mladších dorasteniek Milan Adi: „Prípravu hodnotím pozitívne. V pláne sme mali tri turnaje, nakoniec sme hrali iba v Otrokoviciach. Kompenzovali sme si to prípravnými zápasmi s Trebišovom, či už dievčatami, alebo chlapcami. Odohrali sme desať zápasov, s čím som spokojný. Káder sa z vekových dôvodov zmenil. V lete k nám prišla brankárka Lazoraková z Užhorodu. Čo sa týka ambícii, tou najdôležitejšou je zabojovať o prvú šestku, kde na jar nechceme chýbať. To je našim hlavným cieľom. Potom by nás čakali ťažšie zápasy, v ktorých chceme tiež uspieť a zabojovať o čo najlepšie umiestenie. Cieľom ale musí byť aj výchova hráčok a ich posun do vyšších kategórii. V mojom tíme je viacero zaujímavých hráčok, s ktorými je potrebné pracovať. Prišlo k zmene súťaže, za ktorú som ja osobne hlasoval a bol som teda za ňu. Prinesie viac ťažkých zápasov a nebudú už také vysoké rozdiely ako v minulej sezóne.“

Káder mladších dorasteniek: Kristína Kubičinová, Anastassia Lazoraková, Vanesa Hricová – Zuzana Hotovčinová, Nela Foľtová, Sofia Sinaiová, Kristína Farkašová, Diana Holejová, Alina Kamberovičová, Viktória Osipčáková, Ema Sopuchová, Sofia Čurmová, Patrícia Cuperová, Nela Šimková, Diana Padová, Petra Babinčáková, Tamara Vargová, Jasmína Kamberovič, Lea Mirmanová, Sára Vrabeľová.

Tréner: Milan Adi. Asistentka trénera: Natália Tokárová. Vedúci družstva: Ali Kamberovič.. Tréner brankárok: Jan Novák.

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.