Hladký postup do tretieho kola

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce poľahky postúpili do tretieho kola EHF Európskeho pohára. Michalovčanky v pohodlnom tempe v domácom dvojzápase vyradili bosniansky ŽRK Borac Banja Luka, ktorý zdolali najskôr v sobotu 45:18 a potom aj v nedeľu 36:14. S celkovým skóre 81:32 tak hladko postúpili ďalej a môžu sa tak tešiť na žreb tretieho kola, ktorý sa uskutoční v utorok tretieho októbra v sídle EHF v rakúskej Viedni.

Nedostali nič zadarmo

Michalovčanky vstupovali vzhľadom na ich vlaňajšie trápenie so švajčiarskym Winterthurom do súbojov druhého kola s rešpektom, no s jasným cieľom – dvakrát pokoriť bosniansky tím a postúpiť do tretieho kola. Nakoniec sa ukázalo, že ich súper až takú kvalitu ako švajčiarsky tím minulý rok nemal a Zemplínčanky sa až tak netrápili. Vyrovnané dueli boli iba v prvých poloviciach oboch prvých polčasov. Zhruba v rovnakom čase sa Michalovčanky dokázali od Banja Luky odtrhnúť a doviedli zápasy do víťazných koncov. „Treba si naliať čistého vína, kvalita bola jednoznačne na našej strane. Pri všetkej úcte k súperovi bolo našou povinnosťou postúpiť. Ani jeden zo zápasov sa zo začiatku nevyvíjal úplne hladko. Súper nám nedal nič zadarmo a hlavne v úvode zápasov hrýzol. Museli sme si každý jeden gól vybojovať. Samozrejme, vyskytli sa aj hluchšie pasáže. Celkovo ale hodnotím tento dvojzápas pozitívne. Ukázali sme kopec dobrých vecí a aj kopec dobrých individuálnych výkonov. Prišli ale aj zahodené šance a naše víťazstvá mohli byť aj vyššie. Cieľ sme splnili a ideme ďalej,“ poznamenal na margo postupu do tretieho kola európskeho pohára č.3 tréner Zemplínčaniek Peter Kostka. Sám Kostka priznal, že po sobotňajšej výhre bolo ťažké motivovať hráčky aj na nedeľu. „Určite si uvedomovali, že sme prvý zápas vysoko vyhrali. V nedeľu sme už neboli takí kontaktní, nehrali sme v úvode až tak dobre, ako v sobotu. Cez polčasovú prestávku sme museli trochu zvýšiť hlas. Sme ale v treťom kole, čo je najdôležitejšie,“ pokračuje Kostka.

Túžbou hrať proti geograficky bližšiemu súperovi

Iuventa začala svoju púť pohárovou Európou tak, ako sa čakalo. Postupom do tretieho kola splnili jej hráčky prvý čiastkový cieľ, tým druhým bude prejsť aj tretie kolo. „Naším cieľom v pohárovej Európe je hrať ju aj v jarnej časti. Musíme teda prejsť aj tretím kolom,“ poznamenal tréner lanského semifinalistu EHF Európskeho pohára, podľa ktorého ďalších slov ale všetko závisí aj od žrebu. „Nechceme si súpera vyberať. Koho nám určí žreb, s tým budeme musieť hrať. Treba ale povedať, že by sme neradi ďaleko cestovali. Radšej by sme teda hrali s geograficky bližším súperom.“ Tretie kolo pohára je na programe v októbri, dovtedy ale ešte musia Zemplínčanky zvládnuť ligové zápasy. V MOL lige síce začali prehrou v Dunajskej Strede, po dvoch výhrach ale v tabuľke stúpajú vyššie. Už tento víkend na nich čaká súboj v Hodoníne, následne prídu na rad domáce konfrontácie so Šaľou a Olomoucom. „Určite nás mierne poznačila prehra v prvom kole v Dunajskej Strede. Nepočítali sme s ňou, pretože na tento zápas sme sa pripravovali dva mesiace. Priznávam, ten zápas nám nevyšiel. Síce potom prišli dve výhry, my sa ale stále musíme pozerať aj na výkony jednotlivkýň. S tým spokojní byť nemôžeme. Pevne verím, že v našom systéme budeme týždeň čo týždeň lepší, dôstojnejší a precíznejší,“ dodáva na záver Peter Kostka.

Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.