Dueňas: Mohli sme uhrať aj lepší výsledok

Kategórie

Slovenská reprezentácia hádzanárok neuspela vo svojom úvodnom zápase v 2. kvalifikačnej skupine v boji o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Maďarsku, Rakúsku a Švajčiarsku. Zverenky trénera Jorgeho Dueňasa podľahli v poľskom Mielci Ukrajinkám 20:25, pričom päťgólovým rozdielom zaostávali už po prvom polčase.

„Vedeli sme, že nás čaká náročný zápas proti silnému tímu. Nás sužovali problémy s nomináciou na tento duel. Podľa môjho názoru sme prvých dvadsať minút odohrali na dobrej úrovni s potrebnou aktivitou v obrane i útoku. V závere prvého polčasu sme však stratili koncentráciu, zlyhávali sme v útoku a Ukrajinky mali možnosť sa odpútať. V druhom polčase hráčky nášho tímu bojovali do poslednej minúty so snahou zredukovať rozdiel. V dôležitých okamihoch sme však nepremenili čisté šance, čím sme sa pripravili o lepší výsledok. Je to trpké, lebo v našich schopnostiach pri lepšom využívaní gólových príležitostí bolo uhrať konci zápasu lepší konečný rezultát,” zhodnotil výkon španielsky kormidelník Jorge Dueňas.

Slovenky síce prehrali úvodnú desaťminútovku trojgólovým rozdielom, ale postupne sa dostali do hry. Mrzieť ich môže výpadok v záverečnej desaťminútovke prvého dejstva, počas ktorej skórovali len raz a Ukrajinky trestajúce ich zaváhania si vypracovali rozhodujúci náskok. „Myslím si, že to bol duel dvoch rozdielnych polčasov. Nasadenie z našej strany bolo v poriadku, ale nepremieňali sme šance a dopustili sme sa veľmi veľa technických chýb. V niektorých fázach sme hrali príliš unáhlene, nepripravovali sme si pozície do vyložených šancí a strácali sme lopty. To rozhodlo,” poznamenala krídelníčka Katarína Pócsíková, ktorá naznačila aj aspekty hry, v ktorých musia so spoluhráčkami pridať: „Najmä nerobiť technické chyby, ktorými sme stratili veľa lôpt. Potrebujeme aj lepšie premieňať šance, najmä tie vyložené, ako aj trochu zrýchliť hru a prechod do protiútoku. Keď to dokážeme, môžeme pomýšľať na lepší výsledok a na postup.”

V slovenskom tíme chýbala hráčka, ktorá by dokázala potiahnuť družstvo väčším počtom gólov. Štyri hráčky v bielych dresoch dosiahli po tri góly. Patrila k nim aj Erika Rajnohová, ktorá bola so šiestimi pokusmi najusilovnejšou strelkyňou. „Nefungoval nám stred obrany. Vedeli sme, čo budú Ukrajinky hrať. Aj to tak bolo, ale vždy to niekde na našej zlyhávalo. Myslím si však, že v druhom polčase to bolo z našej strany lepšie. Boli sme dôraznejšie v obrane. Chýbal nám však lepší pohyb, bolo to statické,” povedala E. Rajnohová. Slovenky zatiaľ nepoznajú termín odloženého domáceho súboja s Izraelčankami. Ďalší kvalifikačný duel ich čaká koncom februára budúceho roka, keď privítajú nemecké líderky 2. skupiny.

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Vedúca trojka opäť nezaváhala

Prvé tri tímy poradia MOL ligy žien 2023/2024 nenechali pred reprezentačnou prestávkou nič na náhodu a svoje postavenie potvrdili jasnými

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.