Kadetky tesne podľahli Číne, Sabovová s ôsmimi gólmi

Kategórie

Slovenská reprezentácia hádzanárok s ročníkmi narodenia 2006 – 2007 sa po utorkovom zraze a tréningu v Bratislave presunula do maďarského Székesfehérváru, kde večer odohrala medzištátny zápas proti výberu o dva roky starších Číňaniek, ktorému podľahla tesne 21:23.

Zverenky trénera Jána Beňadika v závere prvého polčasu získali obratom zo 7:11 na 12:11 tesný náskok. Hneď po zmene strán vyhrávali aj o dva góly, ale čínske súperky sa dotiahli a vďaka tomu, že poslednú sedemminútovku vyhrali 4:2, sa tešili aj z celkového triumfu. Najlepšou strelkyňou tímu bola naša hráčka Barbora Sabovová, autorka 8 gólov. Patrícia Cuperová strelila tri góly, Timea Szatmáry pridala dva a Tamara Geffertová jeden. V stredu 1. novembra je od 12.00 h na programe odveta.

Výsledok – utorok:
Slovensko “17” – Čína “19” 21:23 (12:11)
Góly za SR “17”: Sabovová 8, Cuperová 3, Letková, N. Labudová, Beke a Szatmáry po 2, Geffertová a L. Labudová po 1

Hlas:
Ján Beňadik (tréner kadetiek SR): “Od augusta sme sa dnes videli prvýkrát, takže zápas s Číňankami môžeme hodnotiť pozitívne. Myslím si, že sme ho odohrali kvalitne. V podstate celý čas sme sa so súperkami ťahali o výsledok a k priaznivejšiemu konečnému rezultátu nám chýbal lepší protiútok. V závere duelu, keď sa to lámalo, sme prehrali vlastnú presilovku. Máme tu sedem nových hráčok, päť z nich sme dnes zapojili, čo nás teší. V odvete sa pokúsime zvíťaziť.”

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Dorastenky v sobotu hostia Šaľu

Aj keď naše ženské družstvo sa cez víkend predstaví na pôde súpera, bez hádzanej aj tak zostať nemusíte. Svoje domáce

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.