Iuventa na víťaznej vlne, v sobotu hostí Kynžvart

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sa naďalej vezú na víťaznej vlne. V MOL lige vyhrali minulú sobotu už siedmy duel v rade a v tabuľke sa posunuli už na druhé miesto. V stretnutí ôsmeho kola vyhrali na ihrisku DHC Plzeň hladko o desať gólov 35:25, keď už v prvom polčase si vypracovali sedemgólový náskok 19:12.

Michalovčanky od úvodu kontrolovali priebeh hry. Rýchlo sa ujali vedenia 5:1 a hoci sa Plzni podarilo vyrovnať, v druhej polovici prvého polčasu prebrali opraty zápasu definitívne do svojich rúk. V druhom dejstve dokonca natiahli svoj náskok a domov si odniesli dva body. „Sme radi, že sme to zvládli a domov nesieme nesmierne cenné dva body. Bolo to určite náročné. Absolvovali sme druhý trinásťhodinový výjazd až na samý koniec Česka. Očakával som, že sa budeme rozbiehať ťažšie. Síce sme rýchlo viedli, no súper sa dostal do hry. Kým sme súpera zlomili, trvalo to dvadsať minút. V Plzni sa nehrá nikomu ľahko. Je tam špecifické prostredie, menšia hala. Domáce hráčky ani teraz nemali čo stratiť. Mali dobrú fazónu, no som rád, že sme ukázali kvalitu a vyhrali. Takisto som strašne rád, že sme dokázali pretočiť hráčky a zahrala si každá z nich. Máme za sebou najťažšie výjazdy v rámci ligy. Zvládli sme dueli v Prahe, Moste a teraz aj v Plzni. Mám pocit, že v poslednom období sme viac v autobuse, ako na palubovke. Aj preto som strašne rád, že sme posledné dva zápasy zvládli a stále sa držíme na špici ligy,“ uviedol tréner MŠK Iuventa Peter Kostka po siedmom víťazstve svojho tímu v lige.

Šláger v Chemkostav aréne

Zemplínčanky tak v lige ťahajú najdlhšiu víťaznú šnúru. Okrem prvého kola vyhrali v každom jednom z ďalších duelov. V sobotu ich čaká ďalší, v ktorom od 17.00 hod. privítajú Házená Kynžvart. V prvých štyroch kolách síce získali jeho hráčky iba tri body, odvtedy sa ale taktiež vezú na víťaznej vlne. Tím slovenského trénera Petra Sabadku vyhral postupne v Šali, doma s Hodonínom, v Olomouci a v sobotu aj s Mostom. Navyše, v druhom kole EHF Európskeho pohára Kynžvart vyradil švajčiarsky Winterthur, s ktorým sa Iuventa potrápila minulý rok. „Už len ich víťazná šnúra nás musí stavať do pozoru,“ reaguje na najbližšieho súpera Peter Kostka a ku Kynžvartu dodáva. „Vlani nám ukázali v zápase u nás svoju silu. My sa musíme dobre pripraviť, pretože ľahký súper nás rozhodne nečaká. Kynžvart má vo svojom kádri rad dobrých hráčok. My sa ale takisto vezieme na víťaznej vlne a ja verím, že to tak bude aj po sobote.“ Okrem konfrontácie s Hodonínom čakajú na Michalovčanky do konca jesene ešte štyri zápasy. Následne pocestujú do Zlína, v stredu pätnásteho novembra ich čaká domáca predohrávka jedenásteho kola MOL ligy s Pískom, no a po nej už príde na rad domáci dvojzápas tretieho kola EHF Európskeho pohára proti kosovskému KHF Istogu. Zápasy sa odohrajú v sobotu osemnásteho novembra (17.30 hod.) a v nedeľu devätnásteho novembra (11.30 hod.) v Michalovciach.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.