Iuventa zhltla Kynžvart

Kategórie

Na víťaznej vlne sa vezú hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce. Tie po prehre v prvom kole MOL ligy dosiahli už ôsme víťazstvo v rade a siahajú už po líderskej pozícii, na ktorej je o skóre Dunajská Streda. Zverenky trénera Petra Kostku vo víťaznom ťažení pokračovali aj vo víkendovom deviatom kole, v ktorom doma sfúkli Házená Kynžvart 41:26. Výhra je o to cennejšia, že ich súperky predtým ťahali sériu štyroch víťazstiev v rade, v ktorých vyhrali v Šali, Olomouci a doma zdolali aj Most.

V Chemkostav aréne sa v prvom polčase hrala rýchla hádzaná, o ktorú sa pričinili oba tímy. Kynžvart neprišiel iba kúskovať hru, jeho hráčky chceli samé tvoriť hru a na to v druhom dejstve doplatili. Iuventa ich totiž sfúkla rýchlymi kontrami, na ktoré zverenky slovenského trénera Petra Sabadku nedokázali odpovedať. „Je to pre nás trpká prehra,“ rozhovoril sa Sabadka, ktorý následne k zápasu pokračoval. „Do Michaloviec sme prišli s určitými ambíciami. Tie sa nám podarilo plniť iba nejaký čiastkový úsek. Potom sme to nezvládli. Súper bol jednoznačne lepší. Naša hra nemala celkovú kvalitu na to, aby sme v Michalovciach vyhrali. Už v prvom polčase som chcel od tímu, aby hral kontaktnejšiu hádzanú, čo sa nám nepodarilo. V druhom nám odišli spojky. Súper trestal naše chyby z prvej vlny. Dostali sme veľa ľahkých gólov z protiútokov. Iuventa nás teda zdolala veľmi dobrou prechodovou fázou, na ktorú sme nedokázali odpovedať.“ Kynžvartu sa teda nepodarilo prekvapiť Zemplínčanky tak, ako vlani, kedy tu dokázali vyhrať. „Minulý rok sme prekvapili súpera našou hrou. Vtedy sme boli nečítaní a podarilo sa nám ich zaskočiť. Každý zápas je ale iný. Teraz boli Michalovčanky lepším tímom a zaslúžene vyhrali,“ dodal tréner Házená Kynžvart.

V MOL lige v súčasnosti nie je čo sa týka výsledkovej formy lepší tím, ako je MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky síce prehrali v prvom kole na pôde Dunajskej Stredy, odvtedy sa ale vezú na víťaznej vlne. Podarilo sa im dokonca vyhrať na ihrisku českého majstra DHC Slavia Praha, či na pôde úhlavného rivala z Mostu. Vyhrali už osem ligových duelov v rade, keď počítame aj súboje druhého kola EHF Európskeho pohára, Iuventa vyhrala už desaťkrát v rade. Ich hernú fazónu naplno odzrkadlil aj duel s Kynžvartom, v ktorom doslova a do písmena v druhom dejstve súpera, ktorý s tiež viezol na víťaznej vlne, zhltli o pätnásť gólov. „Myslím si, že sme dokonale predviedli svoju silu. Na tom, ako kvalitne vyzeral zápas má však zásluhu aj súper. Nie každý deň k nám príde súper, ktorý chce hrať hádzanú a chce hrať s rizikom. Je to rukopis trénera Sabadku a rukopis Kynžvartu. Nám sa tiež hrá ľahšie, keď k nám príde súper, ktorý chce hrať hádzanú a nekúskuje hru. Stretli sa dva tímy, ktoré chceli dať vysoký počet gólov a preto sa hádzaná musela ľudom páčiť,“ zložil poklonu domáci tréner Peter Kostka aj súperovi, ktorému v druhom polčase jeho zverenky naložili čo sa doň zmestilo.

„Určite ma teší vysoké víťazstvo. Teší ma výhra, ako aj to, že sme zápas zvládli dobre takticky. Niektoré dievčatá zahrali veľmi dobre, niektoré dobre. Tešíme sa aj z dobrej fazóny. Vyhrali sme osem zápasov v rade. Do ďalších určite pôjdeme s pokorou. Sú zápasy, ktoré zvládnete tak, ako sme my zvládli duel s Kynžvartom, no prídu aj také, v ktorých sa vám nedarí. Aj tie ale potrebujeme zvládnuť. Prezentovať sa chceme takou hrou, ako proti Kynžvartu. Chceme aktívne brániť a nútiť súpera k chybám. Tie následne chceme trestať z rýchlej prvej vlny, čo sa nám v sobotu dokonale darilo,“ pokračoval Peter Kostka.

Michalovčanky sa tak prisúvajú k absolútnemu vrchu tabuľky. Aktuálne im patrí druhé miesto, iba s horším skóre za vedúcou Dunajskou Stredou, ktorá je aj ich doteraz jediným premožiteľom. „My sme samozrejme chceli vyhrať aj tam a prehrá nás veľmi mrzela. Ligu ale máme rozohranú dobre. Všetkých ťažkých súperov máme na jar doma. Teraz nás čakajú ešte dve kolá, v ktorých sa predstavíme v Zlíne a doma s Pískom, a potom môžeme bilancovať jeseň v MOL lige. Sezóna je ale stále iba v prvej tretine. Rozhodovať sa bude neskôr. My nemáme až taký široký káder, aby sme si mohli dovoliť vyskakovať a hovoriť, že sme neporaziteľní. Musíme ísť krok za krokom a hlavne byť pokorní,“ podotýka michalovský lodivod. Jeho tím na jeseň odohrá ešte štyri zápasy. Túto sobotu sa predstaví v Zlíne a jeseň zakonči troma duelmi doma. Najskôr v stredu pätnásteho novembra privíta Iuventa Písek. Následne ju cez víkend čaká domáci dvojzápas tretieho kola EHF Európskeho pohára s kosovským KHF Istogu. „Na tohto súpera ešte nemyslíme. Pozeráme sa na ligu a na dva zápasy, ktoré nás čakajú a ktoré musíme zvládnuť tiež. Na Istogu sa budeme sústrediť až po Písku. Nejaké informácie samozrejme už máme, no rozoberať ich budeme až tesne pred samotným dvojzápasom,“ dodal na záver Peter Kostka.

Zdroj: Podvihorlatské noviny

Viac na preskúmanie

Ženy

Podmienky vstupu na zápasy sa nemenia

Nedeľňajším zápasom s Prešovom (začiatok o 17.30 hod.) odštartujeme našu púť za trinástym slovenským titulom. Chceli by sme povedať, že ju odštartujeme

Žiačky

Turnaj v minihádzanej v Chemkostav aréne

V apríli sa uskutočnili ďalšie dva turnaje v minihádzanej, ktoré zorganizovali Regionálne centrá hádzanej (Michalovce, resp. P. Bystrica). V Michalovciach

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.