V devätnástich rokoch už aj s reprezentačnou premiérou

Kategórie

Káder hádzanárok MŠK Iuventa Michalovce počas letnej prestávky rozšírilo šesť hráčok. Skúsenosti dodali Veronika Habánková s Mariannou Paľovou, ako aj Poľky Emilia Kowaliková s Aleksandrou Dorszovou. Mladícku dravosť by mali zase priniesť čiernohorská pivotka Nikoleta Pejovičová a mladučká Slovenka Dorota Bačenková. Práve iba devätnásťročná stredná spojka narodená v Prešova a podkutá medzinárodnými skúsenosťami už v dorasteneckom veku je dosiaľ najväčším prekvapením v kádri trénera Petra Kostku. Bačenková dokonca v októbri zažila aj reprezentačnú premiéru…

V Michalovciach sa o ňu usilovali už druhý rok po sebe. Vlani ešte prijala ponuku maďarského Debrecenu, kde prestúpila z Kisvárdy, toto leto už ale spojeniu Michalovce a kapitánka juniorskej reprezentácie nič nebránilo. „Určite zavážilo aj to, že sa sem vrátila Veronika Habánková, ktorú som poznala z pôsobenia v Kisvárde. Práve tam sa ma ujala a odvtedy máme výborný vzťah,“ rozhovorila sa Dorota Bačenková, ktorá do Michaloviec nemá ďaleko, keďže je rodáčkou z Prešova, kde aj študuje vysokú školu. Najskôr sa zdalo, že popri skúsených Patrícii Wollingerovej, Vladimíry Bajčiovej budú s Barborou Polievkovou iba získavať skúsenosti, po konci kariéry Bajčiovej a takisto odchode Polievkovej prišla pre slovenskú juniorskú reprezentantku výrazná šanca, ktorú chytila za pačesy. „Samozrejme, nečakala som, že budem dostávať až toľko priestoru na palubovke. Veci sa ale vyvinuli tak, ako sa vyvinuli a ja som rada za každú šancu, ktorú mi tréner dá. Vždy, keď budem na ihrisku, odovzdám maximum,“ pokračuje Dorota Bačenková.

Rodáčka z Prešova prvé seniorské ostrohy nezískava v Maďarsku, kde prestupovala ako pätnásťročná, no v nadnárodnej súťaži Češiek a Sloveniek v MOL lige. „Tie zápasy sú určite náročné. Nikdy nezabudnem na svoj prvý zápas v MOL lige v Dunajskej Strede, kde sme prehrali. Určite mi ale táto súťaž dáva veľa a môžem sa v nej veľa naučiť. To isté sa týka aj zápasov európskeho pohára, kde chceme ísť čo najďalej. Vlani sa Iuventa dostala do semifinále a na jar chceme v pohári hrať aj teraz,“ poznamenáva Bačenková, ktorá by mala byť oporou Michalovčaniek v dvojzápase tretieho kola EHF Európskeho pohára proti kosovskému KHF Istogu.

Ako je známe, oba zápasy sa odohrajú v Michalovciach v sobou osemnásteho a v nedeľu devätnásteho novembra. Ešte pred nimi prišla pre Bačenkovú ďalšia významná méta. V októbri bola povolaná na reprezentačný zraz žien. Zaujímavosťou je, že premiéru si mala odkrútiť v michalovskej Chemkostav aréne. Nakoniec bol ale zápas s Izraelom odložený a Bačenková debutovala v poľskom Mielci, kde Slovenky podľahli Ukrajine 20:25. „Som veľmi rada, že si ma tréneri všimli a povolali ma do reprezentácie. Budem strašne šťastná, keď sa mi podarí v reprezentácii udržať, pretože reprezentovať je pre mňa obrovská česť,“ dodala na záver Dorota Bačenková.

Zdroj: Podvihorlatské noviny (Peter Brendza)

Zdieľať tento článok

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email
Share on print

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.