V sobotu prvá časť osemfinálového boja

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce si ligové povinnosti odložili, keďže už na nich čaká boj o štvrťfinále Európskeho pohára žien 2023/2024. Prvý zápas osemfinále tretej najvýznamnejšej kontinentálnej pohárovej súťaže, v ktorej sú už jediným zástupcom SR, odohrajú na palubovke slovinského ŽRK Mlinotest Ajdovščina, kde sa predstavia v sobotu 13. januára od 18.00 h (rozhodujú Lotyši Cernavskis a Bogdanovs). Odveta na Zemplíne sa bude hrať v nedeľu 21. januára.

“Náš cieľ je postup. Dievčatám hovorím, že pred nami je 120 minút, takže každý gól bude dôležitý bez ohľadu na čas, kedy ho dosiahneme,” tvrdí tréner slovenského vicemajstra Peter Kostka a na dresu Ajdovščiny, druhého tímu tabuľky slovinskej ligy, poznamenal: “Hra súpera sa točí okolo nižšej, ale veľmi šikovnej strednej spojky Nuše Fegicovej. Je to rýchla a dynamická hráčka, taká motorová myš, ktorá to vie zobrať aj na seba. Je tu aj spojka Ana Abinová, typická strelkyňa na ľavej spojke. Hráčky Ajdovščiny dokážu dobre využívať pivotku, ktorá robí priestor pre spojky.”

Zo súčasného kádra Iuventy má skúsenosť s Ajdovščinou Marianna Paľová (Rebičová), ktorá sezónu pôsobila v slovinskom klube Krime Mercator Ľubľana. “Tamojšia hala nie je príliš veľká, je tam len jedna tribúna. Určite to tam nebude ľahké, ale my sa ideme pobiť o víťazstvo a najmä nech je čo najvyšším rozdielom.” Slovenský vicemajster prešiel v domácich dvojzápasoch cez ŽRK Borac Banja Luka z Bosny a Hercegoviny (45:18 a 36:14) a kosovský KHF Istogu (43:18, 47:18). Ajdovščina vyradila v 2. kole grécky klub Panorama (40:26, 31:29) a v 3. kole švajčiarsky HV Herzogenbuchsee (35:24 a 21:20, oba duely na domácej palubovke).

Európsky pohár žien 2023/2024 – osemfinále – prvý zápas (odveta 21. 1. 2024 o 17.OO h):
sobota 13. 1.: 18.00 h ŽRK Mlinotest Ajdovščina (Slovin.) – MŠK Iuventa Michalovce (SR), rozhodujú: Cernavskis a Bogdanovs z Lotyšska

Autor: slovakhandball.sk

Viac na preskúmanie

MOL Liga

Dunajská Streda víťazom MOL ligy

Hádzanárky HC DAC Dunajská Streda využili hneď prvú možnosť rozhodnúť boj o celkové prvenstvo v 21. ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.