Z Ajdovščiny domov s deväťgólovým náskokom!!!

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce zvíťazili v prvom zápase osemfinále EHF Európskeho pohára na pôde slovinského ŽRK Mlinotest Ajdovščina 31:22 (17:10) a sú tak jednou nohou medzi najlepšou osmičkou. Strelecky sa najviac darilo Martine Popovcovej, ktorá šesť zo siedmych gólov strelila v prvom polčase.

Odvetný osemfinálový duel sa odohrá v nedeľu 21. januára o 17.00 hod. v michalovskej Chemkostav aréne. Ešte predtým čaká na hráčky MŠK Iuventa Michalovce domáca predohrávka štrnásteho kola MOL ligy, v ktorom v stredu sedemnásteho januára o 17.30 hod. privítajú aktuálneho českého majstra DHC Slavia Praha.

V úvodných minútach videla zaplnená hala rýchlu, dynamickú hádzanú, v ktorej dominovali útoky nad obranami. Tento štýl hry viac vyhovoval domácim, ktoré rýchlo viedli 3:0 a potom aj 5:2. Následne sa ale Iuventa zlepšila v obrane, rozchytala sa brankárka Jablonská a rázom to bolo vidno aj na skóre. Michalovčanky sa šnúrou šiestich gólov dostali do vedenia a to si udržiavali aj v ďalších minútach prvého dejstva. V pätnástej minúte viedli po góle Habánkovej 11:7. Keď sa následne gólovo presadila aj Bačenková, lavička slovinského tímu na päťgólovú stratu reagovala oddychovým časom. Ani ten ale nepomohol, keďže Michalovčanky naďalej naťahovali svoj náskok, keď sa strelecky darilo hlavne v prvom polčase šesťgólovej Popovcovej. Aj vďaka jej gólom z rýchlych kontier vyhrali prvý polčas 17:10. Druhý polčas odštartovala gólom Dorszová a keď sa k nej pridali aj Kompaniecová s Habánkovou, Iuventa v 34. minúte vyhrávali už rozdielom desiatich gólov (10:20). Ten si udržiavala aj na konci prvej desaťminútovky druhého dejstva, kedy Radovičová z pokutového hodu zvyšovala na 23:13. Následne sa Slovinkám podarilo znížiť na 16:24, na čo reagovala lavička Iuventy oddychovým časom. Po ňom síce Ajdovščina skrz presilovku znížila na 17:24, no potom opraty duelu prebrali do rúk opäť Michalovčanky. V 51. minúte opäť viedli o desať gólov (18:28) a viacgólový náskok si udržali až do konca duelu. Po výhre 31:22 sú tak blízko k postupu do štvrťfinále.

ŽRK Mlinotest Ajdovščina – MŠK Iuventa Michalovce 22:31 (10:17)
Pok. hody: 7/3 – 3/3. Vylúčené: 4 – 7, ČK: Klučková (Michalovce, za hrubý faul). Rozhodovali: Cernavskis a Bogdanovs (obaja Lotyšsko). Divákov: 600.
ŽRK MLINOTEST: Vuk, Kuralt, Ribič – Zelnik 4, Mujanovič, Makovec, Kramar, E. Grmek, Abina 7/2, Brecelj, Fegič 5, M. Grmek 1/1, Černigoj 1, Copi 4, Pikl, Kovcsa.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Radovičová 4/3, Pejovičová, Dorszová 2, Popovcová 7, Paľová 1, Bačenková 2, Habánková 3, Soskyda, Kohučová, Wollingerová 2, Kowaliková 5, Kompaniecová 2, Klučková 3, Krivokapičová.

Tréner Peter Kostka: “Vedeli sme o silných stránkach súpera a dá sa povedať, že nás Ajdovščina ničím neprekvapila. Hlavne v úvode som očakával búrlivú kulisu, čo sa aj potvrdilo. Diváci kričali, hnali svoj tím dopredu. Mali sme zlý začiatok. Zopakovalo sa to isté, čo s Dunajskou Stredu. Bolo mi jasné, že súperky všetko dali do začiatku. Avizoval som, že keď zvládneme prvých dvadsať minút, zvládneme to. To sa aj potvrdilo. Úvod nás nevyviedol z koncentrácie a hrali sme si svoju hru. Víťazstvo o deväť gólov teší a pred zápasom by som ho určite bral. Mohli sme ale vyhrať aj o dvanásť gólov. Druhý polčas bol špecifický. Hra bola rozkúskovaná, bolo tam množstvo zákrokov na hranici regulérnosti. Mňa veľmi teší víťazstvo, ktoré je sedemnáste v rade. Táto séria je výnimočná a treba ju oceniť.”

 

 

Viac na preskúmanie

Aktuality

Soskyda s troma gólmi Brazílii

V prvom zápase na majstrovstvách sveta nestačili hráčky Ukrajiny na Brazíliu, ktorej podľahli 20:35. V zápase sa predstavili aj tri naše hráčky.

Aktuality

Rodinu Iuventy opustil Teodor Šimonič

Piatok siedmeho januára 2022 je pre Iuventu Michalovce a ženskú hádzanú, či šport v meste veľmi smutným. Vo veku osemdesiatich rokov nás

Dorastenky

Dorastenky na druhom a siedmom mieste

Po šiestich kolách najvyšších súťaží dorasteniek patria našim dievčatám v tabuľke druhé a siedme miesto. Ani v šiestom meraní síl

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.