Víťazné ťaženie Iuventy pokračuje. Je to momentálne najlepší tím ligy, hovorí tréner českého majstra

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce pokračujú vo víťaznom ťažení aj v jarnej časti. Po tom, čo jeseň zakončili pätnástimi víťazstvami v rade, prišli na jar ďalšie tri a to na dvoch frontoch. V MOL lige sa zverenkám trénera Petra Kostku v priebehu dvoch týždňov podarilo zdolať oboch majstrov. Po Dunajskej Strede (31:17) padol v Chemkostav aréne aj český majster DHC Slavia Praha, ktorý v predohrávanom štrnástom kole prehral jednoznačne 20:30. Michalovčanky si tak naďalej držia v tabuľke prvé miesto a sú tak výborne naladené do nedeľňajšieho odvetného súboja osemfinále EHF Európskeho pohára proti slovinskej Ajdovščine (začiatok o 17.00 hod.), ktorú na jej pôde minulú sobotu zdolali 31:22.

Michalovčanky sa v prvom polčase dosť dlho nevedeli gólovo od „zošívaných“ odtrhnúť. Tie dokázali odpovedať na ich góly a aj preto bolo ešte osem minút pred koncom prvého dejstva skóre vyrovnané. Iuvente ale vyšiel záver polčasu, ako aj vstup do toho druhého a rázom viedla o desať gólov. „Práve tam sa zápas zlomil na stranu Michaloviec. Nám v tom čase začali dochádzať sily. Iuventa má väčšiu variabilitu kádra, čo sa prejavilo. My sme navyše začali nepremieňať šance a to sa prejavilo vo výsledok. Michalovce potvrdili svoje kvality a zaslúžene vyhrali,“ povedal po zápase tréner Slavie Daniel Čurda, ktorý vzápätí zložil Michalovčankám poklonu. „Ja si myslím, že momentálne je to najlepší tím ligy. Je tam vidno súhru spojok, ako aj to, že aj keď tréner Kostka svoj káder rotuje, nestráca na kvalite. Aj preto je Iuventa momentálne na prvom mieste zaslúžene.“

Kým Michalovčanky sú lídrom MOL ligy, za nimi je to poriadne natlačené. Pred stredou až štyri tímy na nich strácali tri body. Jedným z nich bol aj český majster, ktorý prehral po druhýkrát v rade. V sobotu doma doslova šokoval vysokou prehrou 21:35 s Mostom a prehral aj v stredu v Michalovciach. „Mali sme vydarenú jeseň a na tú chceme nadviazať aj teraz. Som veľmi rád, že sme sa rehabilitovali za prehru s Mostom. Tento zápas sa nám nepodaril. V Michalovciach sme hrali oveľa lepšie, no doplatili sme na koncovku. Aj napriek týmto dvom prehrám máme svoje ambície. Chceme sa pobiť o medailu nielen v domácom play-off, ale aj v česko-slovenskej MOL lige,“ dodal Daniel Čurda.

Hráčky MŠK Iuventa síce prehrali v prvom kole MOL ligy na pôde Dunajskej Stredy (27:30), odvtedy ale na troch frontoch zberajú iba víťazstvá. Stredajšie nad Slaviou bolo pre nich už osemnástym v rade, keď vyhrali dvanásťkrát v MOL lige, raz v Slovenskom pohári a darí sa im aj v pohárovej Európe, kde zvíťazili vo všetkých piatich doterajších dueloch. „Som veľmi rád, že sme to zvládli. Mali sme nahustený program spojený aj s cestou do Slovinska. Aj preto som rád, že pokračujeme vo víťaznom ťažení,“ rozhovoril sa lodivod MŠK Iuventa Peter Kostka. Toho potešili hráčky, ktorého doteraz hrali menej a proti Slavii dostali šancu. Výborne zahrala predovšetkým pivotka Krivokapičová, strelkyňa deviatich gólov. „Určite! Potešili ma a spravili mi príjemnú dilemu pred ďalšími zápasmi. Čo sa týka Krivokapičovej, s ňou sme mali množstvo pohovorov. Mala ťažké obdobie. Myslím si, že takýto zápas potrebovala a teraz to zlomila. Rovnako som spokojný aj s Karin Soskydou, ktorá ukázala veľký potenciál. Pevne verím, že v jej prípade to nebude iba o jednom zápase, ale takéto výkony bude ukazovať v každom zápase,“ pokračuje michalovský tréner.

Jeho zverenky teraz opäť preladia na európsku vlnu. V nedeľu ich čaká odvetný duel osemfinále EHF Európskeho pohára proti slovinskej Ajdovščine. U súpera síce vyhrali 31:22 a zdá sa, že postup je v suchu, Kostka však varuje! „Musíme do toho ísť tak, ako keby bolo 0:0. Sme zatiaľ iba v polčase, druhý nás ešte čaká v nedeľu.“ Michalovský tréner nepreceňuje ani fakt, že jeho zverenky si v MOL lige vytvorili na čele náskok. „Ani tu ešte nie sme víťazmi. Máme pred sebou viacero ťažkých zápasov. Doma nás čaká nevyspytateľný Most, cestujeme do Šale, či do Kynžvartu a Plzni. Takisto nás čaká vonku Olomouc, kde sa nám dlhodobo nedarí. Prvé miesto je príjemná, no aj zaväzujúca pozícia. Ako hovorím, ešte nemáme nič vyhrané a musíme makať ďalej,“ dodal na záver michalovský tréner.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Do soboty vložiť maximum

Na naše ženské družstvo čaká náročný vstup do roka 2024. V jeho prvom mesiaci odohráme ťažké zápasy na dvoch frontoch, keď

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.