Ťažký pôrod dvadsiateho víťazstva v rade

Kategórie

V celom hádzanárskom Česku a Slovensku medzi ženami niet momentálne lepšieho tímu, ako je MŠK Iuventa Michalovce. Zemplínčanky potvrdili dobrú fazónu aj cez víkend, keď vyhrali v rámci pätnásteho kola MOL ligy na pôde nepríjemnej Šale 27:25. A hoci sa na víťazstvo nadreli a pôrod dvadsiateho víťazstva v rade ich poriadne bolel, po zápase mohli byť spokojné, že ich víťazné ťaženie pokračuje aj naďalej.

Šaľa sa na domáci duel proti lídrovi MOL ligy pripravila veľmi dobre. Podala možno najlepší výkon v tejto sezóne, k čomu ich hnala zaplnená hala s 1200 hlasivkami. Michalovčanky aj napriek tomu dokázali duel, ktorý sa pre nich nevyvíjal dobre (polčas prehrávali o tri góly) v poslednej pätnásťminútovke otočiť a v novom roku sa tak naďalej vezú na víťaznej vlne. Nadviazali na pätnásť víťazstiev z jesennej časti. V jari zdolali obhajcu prvenstva v MOL lige Dunajskú Stredu, českého majstra Slaviu Praha a k tomu pridali aj dve víťazstvá v osemfinále EHF Európskeho pohára so slovinskou Ajdovščinou. „Ja som sa napriek tomu najviac obával práve nášho zápasu v Šali. Prišiel po sérii stretnutí, ktoré sme hrali doma a ktoré sme mohli zvládnuť. Navyše viem, že v Šali sa hrá ťažko a vedel som, že budú burcovať divákov. Za nami bol navyše ťažký program s náročným cestovaním, aj súbojmi s českým a slovenským majstrom. Rátal som s tým, že môže prísť únava, ale aj uspokojenie po našich posledných víťazstvách. Všetky tieto okolnosti prispeli k tomu, že sme sa v sobotu trápili,“ začal svoje hodnotenie tréner Michalovčaniek Peter Kostka.

Jeho zverenkám už po štvrtýkrát v rade nevyšiel úvod zápasu a podľa jeho ďalších slov to už nebude náhoda. „Je nevyhnutné urobiť niekoľko zmien, aby sa toto neopakovalo každý zápas. Nemôžeme vstúpiť do zápasu tak profesorsky, že sa nám nemôže nič stať. Mohlo! Na druhej strane, ani sme sa nemali na čom chytiť. V prvom polčase sme hrali dvanásť minút v oslabení. Domácim vychádzalo prakticky všetko. Chýbali nám zákroky v bráne, chýbala nám agresivita v obrane, problémy nám robila vysunutá obrana súperiek. Presne polčas nám trvalo, aby sme niečo zmenili. V druhom polčase sme sa už viac hýbali bez lopty a to všetko sa ukázalo ako kľúčové. Vážim si, že sme zápas otočili. Ťažkých zápasov sme za dva roky odohrali veľmi veľa a tie skúsenosti sa teraz prejavujú. Nie je umenie vyhrávať zápasy vtedy, keď sa vám všetko darí, umením je vyhrať vtedy, keď nehráte dobre a nie všetko nám vyjde. Sú ale aj také zápasy a ja som nesmierne rád, že sme takýto zápas v sobotu v Šali zvládli,“ pokračuje Peter Kostka, ktorého zverenky môžu svoj trojbodový náskok v MOL lige navýšiť už v stredu, kedy ich čaká dohrávaný duel trinásteho kola v Porube.

Zdroj: Noviny Zemplína (Peter Brendza)

Viac na preskúmanie

Ženy

Ďalšie herné previerky v Chorzówe

Naše ženské družstvo pokračuje v herných previerkach pred novou sezónou. Už v stredu a vo štvrtok ich čakajú ďalšie dva zápasy, keď sa

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.