Bude posledný krok najťažší?

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce majú po dvoch domácich výhrach jedenásty pohár pre víťazstvo v MOL lige už takmer vo svojich rukách. Stačí im k tomu jedno víťazstvo, ktoré môžu dosiahnuť už túto sobotu, kedy o 17.30 hod. privítajú v rámci devätnásteho kola Plzeň. Keď získajú dva body, stanú sa víťazkami MOL ligy už tri kolá pred koncom, keďže majú momentálne šesťbodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou (oproti súperkám majú o jeden odohraný zápas viac).

Michalovčanky sa k výhre v MOL lige priblížili v stredu výhrou v predohrávanom zápase 21. kola nad Zlínom (42:23). „Bol to pre nás zápas, ktorý sme museli zvládnuť. Som rád, že sme v ňom ušetrili hráčky, ktoré odohrali ťažký zápas proti Mostu. Či už je to Jablonská, alebo Wollingerová s Kompaniecovou, nehrali príliš, alebo vôbec, čo sme aj chceli. Priestor dostali mladšie dievčatá, ktoré nesklamali,“ rozhovoril sa na margo stredajšej výhre tréner MŠK Iuventa Peter Kostka. „Som rád, že sme si mohli vyskúšať viaceré varianty. Už tretíkrát sa nám stalo, že na nás súper vytiahol útok bez brankárky sedem na šesť. Musíme sa na to pripravovať, pretože asi to budú hrať na nás viacerí súperi. Je tým ovplyvnený samozrejme aj samotný zápas. Hrá sa na postupný dlhý útok. Keď urobíte nejakú chybu, klesáte na duchu. Som veľmi rád, že sme v druhom polčase našli recept na súpera a vyhrali o devätnásť gólov. Dievčatá ukázali, že sú na prvom mieste oprávnene,“ povedal ešte k stredajšiemu zápasu Peter Kostka.

Po druhom víťazstve v rade tak majú Michalovčanky blízko k jedenástemu titulu v MOL lige. Naň im stačí už iba jedno víťazstvo, ktoré môžu dosiahnuť v sobotňajšom domácom zápase s Plzňou. „Ja aj verím, že ho dosiahneme a budeme sa môcť venovať aj ďalším cieľom, ktoré máme v sezóne. Sú nimi obhajoba Slovenského pohára, návrat slovenského titulu a chceme sa pobiť aj o semifinále EHF Európskeho pohára, kde nás čaká holandské Venlo,“ uviedol k cieľom Kostka. Jeho zverenky sa ale teraz ešte musia sústrediť na sobotňajší duel s Plzňou. „Plzeň určite má svoju kvalitu, ktorú ukázala v predošlých dueloch. Majú medzi sebou dve strelkyne. Veronike Fenclovej patrí v lige druhé a Simone Schreibmeirovej tretie miesto. Nič ľahké nás teda nečaká. Plzeň takisto hrá útok sedem na šesť, na čo sa musíme pripraviť. Očakávam, že budú chcieť hrať rýchlu hádzanú. Viem, že posledný krok je niekedy najťažší. Verím ale, že ho zvládneme a po reprezentačnej prestávke sa budeme môcť sústrediť na spomenuté ciele,“ dodal tréner michalovských hádzanárok.

Viac na preskúmanie

Aktuality

Dorastenky v Bytči, žiačky v Rožňave

Cez víkend budú v hre všetky naše družstvá. Ženy čaká dvojzápas so Stupavou, dorastenky sa predstavia v Bytči a žiačky v Rožňave. Poďme

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.