Lukáčová so Sabovovou s prvými zmluvami

Kategórie

Svoje prvé profesionálne zmluvy s našim kubom v týchto dňoch podpísali talentované dorastenky Emma Lukáčová a Barbora Sabovová. Obe sa vo vlaňajšej sezóne výraznou mierou podieľali na úspešnej dorasteneckej sezóne v našom klube, keď slovenský titul získali tak staršie, ako aj mladšie dorastenky.

Ľavá krídelníčka Emma Lukáčová prišla do nášho klubu pred dvoma rokmi z Prešova. Okamžite sa zaradila medzi opory najskôr mladšieho dorastu a teraz aj staršieho dorastu. Je pravidelnou mládežníckou reprezentantkou a nakukla už aj do nášho seniorského tímu. Vekovo ešte mladšia dorastenka Barbora Sabovová je odchovankyňou nášho klubu. Patrí medzi najväčšie talenty nielen michalovskej, ale aj slovenskej hádzanej. V lete sa zúčastnila kempu EHF, na ktorý pozývajú iba najväčšie talenty z celej Európy. Takisto je mládežníckou reprezentantkou Slovenska.

„Emma Lukáčová je talentované ľavé krídlo, ktoré sa od budúcej sezóny zaradí do seniorského tímu. Pevne verím, že bude postupne zbierať skúsenosti od svojich starších spoluhráčok. Určite je veľkým prínosom tak pre náš klub, ako aj pre celú slovenskú hádzanú. Čo sa týka Barbory Sabovovej, tá je podľa mňa jeden z najväčších talentov, aký behá po palubovkách na celom Slovensku. Aj cez mladý vek má vyzretý štýl hry. Verím, že i ona sa v budúcnosti stane základným článkom nášho A-tímu a budeme o nej veľa počuť. Vzhľadom na jej kvality nie je žiadnym prekvapením, že sme si ju chceli podchytiť zmluvou,“ povedala športová riaditeľka MŠK Iuventa Helena Aspridu.

 

Viac na preskúmanie

Reprezentácia

Proti Češkám budú hrať na víťazstvo

Slovenským hádzanárkam nebolo po sobotňajšej štrnásťgólovej prehre s Nemeckom (22:36) na 25. majstrovstvách sveta žien v Španielsku príliš do reči.

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.