Fantázia! Po remíze 30:30 v Lisabone sme finalistom EHF Európskeho pohára!!!

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce sú vo finále EHF Európskeho pohára. Zverenky trénera Petra Kostku remizovali v odvetnom súboji na pôde Benfici Lisabon 30:30 a po domácej výhre 30:28 sú vo finále. Ich súperom bude španielske Balonmano Elche. Prvý zápas sa bude hrať v termíne 18.-19 máj, odveta o týždeň neskôr. Utorkový žreb určí, kto začne finále na domácej pôde.

Michalovčanky mali fantastický vstup do zápasu. Po dvoch góloch Wollingerovej a jednom Klučkovej viedli v tretej minúte 3:0. Keď Habánková dala v šiestej minúte na 4:1, brala si lavička Benfici oddychový čas. Ten ale rozbehnutú Iuventu nezastavil. Michalovčanky boli v útoku nesmierne efektívne. Po ďalšom góle Habánkovej bolo v ôsmej minúte 7:1! Postupne sa ale do hry dostával aj portugalský majster. Kým ešte v deviatej minúte bolo po góle Kompaniecovej 8:2, o štyri minúty neskôr po presnej strele Angolčanky Alexandry Lutunu Shunu bolo už iba 6:9. Keď domáce hráčky na začiatku šestnástej minúty znížili už na 9:11, oddychovým časom reagovala aj lavička Michaloviec. Ten Kostkove zverenky nakopol, keď v dvadsiatej minúte po presnej strele Popovcovej viedla Iuventa 15:10 a Benfica si brala druhý oddychový čas. Po ňom ešte Iuventa viedla aj 18:12, no záver polčasu patril Portugalčankám, ktorým sa podarilo znížiť na 17:20.

Kým začiatok prvého polčasu vyšiel lepšie Michalovčankám, ten druhý lepšie odštartovala Benfica, ktorá za šesť minút zmazala trojgólové manko. Od tohto momentu to bola naháňačka za každým gólom. Iuventa bola v dvojgólovej výhode po domácej výhre, no v priebehu polčasu prišla aj o tu, keď domáci tím viedol v 42.minúte 25:23 a aj v 56.minúte 30:28. Nakoniec ale boli Michalovčanky šťastnejším tímom. Potiahla ich hlavne osemgólová kapitánka Patrícia Wollingeorvá, ktorá znižovala na 28:29 a 29:30. Na konci predposlednej minúty Pejovičová vyrovnala na 30:30 a bolo tak rozhodnuté, o tom, že MŠK Iuventa Michalovce je po 26 rokoch prvým slovenským klubom, ktorý si zahrá pohárové finále.

Benfica Lisabon – MŠK Iuventa Michalovce 30:30 (17:20)
Prvý zápas: 28:30.
Pok. hody: 3/2 – 5/4. Vylúčené: 2 – 7. Rozhodovali: Ruud Geraets a Paul Geraets (obaja Holandsko). Divákov:
BENFICA: Ursa, Ferrarin – Costová, Borščenková 3/2, Unjanque 2, Rodriguesova 2, Pereira, Bolzan e Silva 6, Lage, Oliveira 1, Sequeira 5, Santos Souza, Santos Maria 2, Minciuna 2, Ferreira da Silva, Lutunu Shunu 7.
MŠK IUVENTA: Almeidová, Jablonská – Radovičová, Dvorščáková, Pejovičová 2, Dorszová, Popovcová 3, Bačenková, Habánková 2, Soskyda, Kohučová, Wollingerová 8, Kowaliková, Kompaniecová 7, Klučková 6/4, Krivokapičová 2.

Peter Kostka (tréner MŠK Iuventa Michalovce): “Som nesmierne šťastný, že sme to zvládli, ale mám pocit, že som zostarol na 85 rokov. Bol to veľký boj, bolo to o morálke a aj trochu o šťastí. Mali sme dosť vylúčených hráčok. Vedeli sme, čo bude súper hrať. Potrebovali sme ubrániť individuálne činnosti Borščenkovej, na strede vyhrávať súboje, to sa nám darilo. Potom nám začala robiť problémy hra 7 na 6 a Benficu sme vrátili do hry. V druhom polčase som hľadal optimálnu zostavu v obrane ku Kompaniecovej. V závere sme mali aj šťastie, ale dievčatá ukázali veľký charakter.”

 

 

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.