Parádny darček k jubilejným narodeninám

Kategórie

Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce si po nedeľňajšom postupe do finále Európskeho pohára žien 2023/24 vychutnali úspech na portugalskej pôde, keďže cesta domov ich čakala až na druhý deň. Radosť po remíze 30:30 v semifinálovej odvete s Benficou Lisabon, ktorá im po domácej výhre 30:28 vyniesla premiérovú účasť v boji o trofej v kontinentálnej pohárovej súťaži číslo 3, nemala bujarú podobu.

 Zverenky trénera Petra Kostku majú totiž pred sebou ďalšie ciele. „Oslavy boli miernejšie. Po zápase sme boli vyčerpané. Samozrejme, posedeli sme si, ale nepreháňali sme to veľmi, lebo už v nedeľu nás čaká prvé vystúpenie v nadstavbe proti úradujúcemu šampiónovi z Dunajskej Stredy, na ktoré sa musíme koncentrovať a dávať si pozor. Titul chceme vrátiť do Michaloviec. Najskôr si však oddýchneme, lebo za posledné týždne sme mali toho naozaj dosť. Sme unavené, veľa sme aj cestovali,” poznamenala krídelníčka Lívia Klučková, ktorá včera oslávila 30. narodeniny.

Pred odvetou nevládol v michalovskom tíme prehnaný optimizmus. „Dva góly v hádzanej neznamenajú nič, o čom sme sa presvedčili aj v minulej sezóne. Opäť sme sa však veľmi dobre takticky pripravili. V úvode sme doslova rozstrieľali prvú brankárku súpera Ferrarinovú, ale potom prišla medzi tri žrde Ursuová, ktorá takpovediac zavrela bránku. Nepremieňali sme čisté šance a k tomu sme urobili veľmi veľa jednoduchých technických chýb, ktoré nás zrážali. Začala sa nám rozsýpať obrana najmä v jej strede. Naše vylúčenia vyplývali z agresívnej obrany, proti ktorej sa Benfice hralo ťažko, lebo v domácej súťaži jej hráčky nečelia a mali z nej veľký rešpekt. Samy sme si vyvinuli tlak na seba. Aké by to bolo semifinále,, keby   nebolo dramatické. O to viac chutí náš postup a mne obzvlášť, lebo dievčatá mi dali najkrajší narodeninový darček, ktorý len tak ľahko nič netromfne,” poznamenala autorka šiestich gólov v odvete, ktorá premenila štyri z piatich pokutových hodov. Finálovým súperom Michaloviec bude španielsky tím ATTICGO Bm Elche, ktorý jasne prešiel cez Rocasa Gran Canaria (26:24, 24:18). Hrať sa bude 18. alebo 19. mája v Španielsku a 25. alebo 26. mája na Slovensku. „My nie sme v pozícii favorita. My nemusíme, ale môžeme, respektíve chceme. Určite si trúfame na Elche. Celkový triumf je veľmi blízko a dáme do toho všetko, aby sa nám tento sen splnil a stal sa realitou,” dodala Klučková.

Zdroj: Denník Šport

Viac na preskúmanie

Dorastenky

Štyri body dorasteniek z Bratislavy

Naše dorastenecké tímy uspeli v dohrávkach druhého kola svojich najvyšších súťaži, keď zvíťazili na pôde ŠKP Bratislava. Staršie dorastenky si pripísali

Ženy

Vyrovnaná bilancia finálových súperov

Naše ženské družstvo sa vo svojom šestnástom národnom finále, z toho dvanástom v rade, stretne po prvýkrát s MŠK DAC Dunajská Streda. Celok

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.