Jesennú časť ukončíme v sobotu v Prešove

Kategórie

Predohrávaným stretnutím štrnásteho kola MOL ligy v Prešove ukončia v sobotu netradičnú jesennú časť MOL ligy hádzanárky Iuventy Michalovce. Netradičnú preto, že proti českému tímu hrali iba v jednom prípade. Na druhej strane, so slovenskými tímami im treba odohrať už iba jeden duel a ten odohrajú v sobotu od 15.00 hod. práve v Prešove.

„Covidová sezóna“ má pred sebou vrchol jesennej časti. Do neho už Michalovčanky vstupujú pod trénerskou zmenou. Petra Dávida vymenil minulý týždeň Jan Beňadik, ktorý mal po výhre 30:24 nad Šaľou úspešnú premiéru. „Verím, že tá nálada je už v tíme lepšia,“ rozhovoril sa na dva zápasy poverený tréner Beňadik, ktorý je zároveň aj športovým riaditeľom klubu. „Povinnosť pred sobotou ostáva rovnaká. Je to zisk dvoch bodov. V Prešove nás určite ľahký zápas nečaká, no chceme splniť stanovený cieľ, ktorým boli štyri body. Dva už máme a verím, že v sobotu získame ďalšie dva. Mali by sme sa odraziť od nášho výkonu v defenzíve v druhom polčase proti Šali. Hráme síce bez divákov, no v cudzom prostredí, takže sa dievčatá musia maximálne skoncentrovať a urobiť všetko pre zisk bodov,“ pokračuje Beňadik.

Michalovčanky sa už s Prešovčankami v tejto sezóne stretli. Bolo tak v nedeľu jedenásteho októbra, kedy zvíťazili v dohrávke prvého kola na domácej pôde 31:23. Šarišanky od tohto zápasu pauzovali až do minulej soboty, kedy prehrali v Dunajskej Strede 16:36, v utorok zase podľahli Šali na jej pôde 21:31. „Z nášho vzájomného zápasu, ale aj z tých posledných dvoch, sme v príprave aj vychádzali. Prešovčanky od nášho súboja veľa nedotrénovali a neodohrali. Hrali akurát teraz v priebehu štyroch dní dva zápasy. Ako som povedal, ľahký zápas nás nečakal, no cieľom je zisk dvoch bodov,“ dodal Beňadik.

Viac na preskúmanie

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.