Streicher zúžil nomináciu, v hre o Španielsko stále sedmička hráčok MŠK Iuventa

Kategórie

Od utorka je známa 20-členná nominácia hádzanárok Slovenska na záverečnú prípravu pred účasťou na 25. majstrovstvách sveta žien v Španielsku. Pôvodne mal hlavný kouč Pavol Streicher zúžiť širší 25-členný menoslov na 18 hráčok, ale zdravotný stav viacerých hráčok – vracajúcich sa po zraneniach alebo snažiacich sa z nich dostať – ho prinútil pozvať do Púchova na trojdňovú prípravu o dve hráčky viac. V hre o účasť v Španielsku ostala aj sedmička našich hráčok – pivotka Nikoleta Trúnková s Valériou Dulinovou, krídla Bibiana Štefaniková s Martinou Popovcovou, ako aj spojky Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová a Adriana Holejová, Naopak, z nominácie vypadla ďalšia naša spojka Alena Dvorščáková.

Streicher po stredajšom tréningu oznámi zloženie 18-členného kádra, ktorý odcestuje vo štvrtok do Španielska najskôr na medzinárodný turnaj štyroch krajín (Španielsko, Nemecko, Poľsko, Slovensko) v Madride (26. – 28. 11.) a potom aj na samotný svetový šampionát (1. – 19. 12. 2021), ktorého základnú E-skupinu s výbermi Nemecka, Maďarska a Česka absolvujú Slovenky v Llírii.

Nominácia hádzanárskej reprezentácie žien Slovenska na novembrové sústredenie v Púchove pred majstrovstvami sveta v Španielsku:
brankárky: Adriana Medveďová (MGA Fivers Viedeň/Rak.), Alexandra Ivanicja (Mlyny Stoislaw Koszalin/Poľ.), Viktória Oguntoyová (HC DAC Dunajská Streda), Soňa Furgaláková (HK Slovan Duslo Šaľa)
pivotka: Nikoleta Trúnková, Valéria Dulinová (obe MŠK Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Martina Popovcová, Bibiana Štefaniková (obe MŠK Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (HC DAC Dunajská Streda), Katarína Pócsíková (HK Slovan Duslo Šaľa)
spojky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim Handball/Fr.), Simona Szarková (Siófok KC/Maď.), Barbora Lancz (Mosonmagyaróvári KC SE/Maď.), Marianna Rebičová, Vladimíra Bajčiová, Adriána Holejová (všetky MŠK Iuventa Michalovce), Anette Emma Hudáková, Boglárka Bízik, Erika Rajnohová, Natália Némethová (všetky HC DAC Dunajská Streda)

Viac na preskúmanie

MOL Liga

V stredu dve predohrávky piateho kola

Tento týždeň pokračuje MOL liga piatym kolom. To je rozdelené do troch dní. V stredu sa odohrajú dve predohrávky, v ktorých Olomouc

Aktuality

Dorastenky v Bytči, žiačky v Rožňave

Cez víkend budú v hre všetky naše družstvá. Ženy čaká dvojzápas so Stupavou, dorastenky sa predstavia v Bytči a žiačky v Rožňave. Poďme

Prihlásiť sa ku odberu noviniek

Získajte čerstvé informácie priamo do svojej e-mailovej schránky

Sledujte nás na Facebooku

Získajte vždy aktuálne informácie a nepremeškajte súťaže o atraktívne ceny.